Mõnel liinil homme Tallinnas bussid siiski ilmselt sõidavad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibussid.
Liinibussid. Foto: Mihkel Maripuu

Kui ametiühingu poolt täna hommikul Tallinna autobussikoondisele (TAK) edastatud info vastab tõele, siis suudab koondis tagada busside liikumise vabagraafiku alusel liinidel 1A, 5, 7, 17, 18, 21A, 40, 60 ja 67. Samuti sõidavad koolibussid.

TAKi pressiesindaja Sirje Roht ütles, et kui selgub, et ametiühingu poolt antud info ei ole õige, tekib uus olukord, millest koondis teavitab linlasi jooksvalt.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas põhjendas sellist liinide valikut asjaoluga, et terve linn oleks mingilgi määral kaetud. Tegemist on ühtede pikemate liinidega.

«Üritame täna läbi analüüsida kõik võimalused ja täiendavate ressursside selgumisel tagada teiste suurema sõitjatekoormusega liinide teenindamise,» ütles Roht.

TAK sai eelmisel reedel kirja Eesti transpordi- ja teetöötajate ametiühingu (ETTA) juhatuse esimehelt Peep Petersonilt, et ETTA juhatus on otsustanud korraldada 8. märtsil autobussikoondises toetusstreigi. Kirjas teatati, et streigis osalevad liinidel sõitvad bussijuhid, välja arvatud valvebusside juhid ning selle aktsiooniga toetatakse ametiühingute keskliidu ja haridustöötajate streiginõudeid.

TAK informeeris ka oma lepingulist partnerit, Tallinna transpordiametit, et võib kujuneda olukord, kus TAKil ei õnnestu plaanitava toetusstreigi tõttu transpordiametiga sõlmitud lepingut neljapäeval täies mahus täita.

Suure tõenäosusega ei sõida homme ka MRP Linna Liinide bussid. Kümmet Tallinna bussiliini teenindavast ettevõttest öeldi Postimehele, et ilmselt MRP bussid homme ei sõida. Mõni üksik bussijuht võib küll liinile minna, kuid üldiselt ei maksa nendega arvestada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles