Libedustõrje unarusse jätmine on õhukesele jääle minek

SAME OÜ
Copy
Foto: SAME OÜ

Eestimaine heitlik talv tähendab tihtipeale pluss- ja miinuskraadide pidevat vaheldumist. Eriti ohtlik olukord tekib koosmõjus lumise talvega, kus temperatuuride vaheldumine toob kaasa libedad teed ja tänavad. Kuid sellegi vastu on rohtu.

Põhimõtteliselt igal talvel käivad meediast läbi lood sellest, kuidas erakorralise meditsiini osakonnad on ülekoormatud inimestest, kellel on kukkumistraumad. Lisaks on võimalik lugeda ka palju kurjakuulutavamaid uudiseid sellest, kuidas siin või seal on teid-tänavaid ja platse katmas kiilasjää ning inimesi kutsutakse üles ettevaatlikkusele.

Hoolime talvel kõigi turvalisusest

Eelkõige saab iga autoomanik ohutusele kaasa aidata sellega, et paneb oma ustavale sõidukile alla talveoludele vastavad rehvid. Kuid mida saavad ära teha jalakäijad, kes on sunnitud igal talvel teatud perioodil harrastama nii-öelda pingviinikõndi ning muretsema selle pärast, kuidas tervete kontidega sihtkohta jõuda? Pigem peaks küsima, mida on võimalik jalakäijate heaks ära teha, et nende teekonnad kulgeksid võimalikult turvaliselt ka jäistes-libedates oludes. Jalakäijatest, aga tegelikult ka näiteks ratturitest, tuleks hoolida aastaringselt.

Eestile iseloomulik talv on juba käes…

Kas oled hiljaks jäänud? Absoluutselt mitte. Teades Eesti ilmade heitlikkust, siis võivad külma- ja soojakraadide vaheldumised veel lausa paar kuud kesta. Ja selleks, et teha teede- ja tänavahooldajate elu lihtsamakas, on SAME valikus lausa kahte sorti erinevaid puistureid.

Libedustõrje teevad lihtsaks valtspuisturid

Esiteks võib SAME kataloogist leida laia mudelivalikuga Optimal® valtspuistureid, mida on puistelaiusega 110 cm kuni 220 cm ja mahutavusega 250 liitrit kuni 2500 liitrit. Need puisturid on just eriti head libedate ja jäiste pindade hooldamiseks. Põhimõtteliselt saab nendega puistata kõiki populaarsemaid libedustõrjeks kasutatavaid materjale, nagu liiva, soola ja graniitkillustikku.

Puisturiga pindadele laotatava materjali kogus on reguleeritav nii mehaaniliselt kui ka hüdraulilise regulaatori abil. Lisaseadmena paigaldatava hüdraulilise mehhanismi abil saab puisturi muuta ka iselaadivaks, mis teeb selle kasutamise eriti mugavaks. Puisturitel on võimalik seadistada erinevaid puistevõimalusi jaotusplaatide erineva asetusega.

Kuidas valtspuisturid traktoritele kinnituvad? Neid saab haakida traktoritele 3-punkti haakega ja laadurite ette kiirhaake raamile. SAME pakutavad Optimal® mudelid SP 1500 ja SP 2000 on kohandatud suuremate traktorite ja rataslaadurite jaoks. Samas mudelitel SP400–SP1600 on võimalik valida sobiv haakeraam vastavalt traktori või laaduri haakeseadmele. Valtspuistureid käitatakse hüdromootori abil, mis saab toite traktori hüdrosüsteemist.

Ketaspuisturiga saad libedustõrjet teha eriti laial pinnal

Optimal® ketaspuisturitel on etteande- ja laotusmehhanism, mis kindlustavad puistatava materjali ühtlase laotamise lausa kuni kaheksa meetri laiuselt. Eriti mugavaks teeb see suurte parklate ja tootmisterritooriumite libedustõrje.

Puistekogust ja ketta pöörlemiskiirust on teehooldajal võimalik sujuvalt ja eraldi muuta. Puisturite suur mahutavus, minimaalne laadimisaeg ja optimaalne materjali kasutamine teevad ketaspuisturid ka majanduslikult optimaalseks valikuks. Optimal® puisturite DS1200–DS1700 standardvarustuses on ka mehaaniline reguleerimisseade, millega saab muuta puistatava materjali laotamise suunda.

Lisaks muudavad ketaspuisturite tööd efektiivsemaks ka kabiini paigaldatavad juhtimispuldid. Control ECO elektriline juhtimispult suurendab puisturi kasutusmugavust ja efektiivsust. Control PLUS juhtimispuldi kasutamine võimaldab aga puistatava materjali kogust seada automaatselt sõltuvaks traktori liikumiskiirusest. Sealjuures on pidevalt jälgitavad puistatav kogus, läbitud teepikkus ja puistatud pindala.

Tõrju libedat efektiivselt!

Talve hooaeg kestab. Teed, tänavad, parklad ja platsid on libedad. Kui sul on vajadus või kohustus teha suuremas mahus libedatõrjet, siis SAME on abiks. Vali meie kataloogist endale sobiv puistur ning näita libedale, kes on boss!

Copy
Tagasi üles