TAUST Kõik müügiks – pihtimusraamatutega rikkaks. Kuulsad mehed vahetavad oma nõrkused rahaks

Betty Ester-Väljaots
Copy
Londoni raamatupoodidest kaovad prints Harry memuaarid kiiresti.
Londoni raamatupoodidest kaovad prints Harry memuaarid kiiresti. Foto: IMAGO/Federico Pestellini/IMAGO/PanoramiC

Nädalapäevad tagasi ilmunud prints Harry biograafia pidi olema üks mõnus klatširaamat neile, kes ei saa kunagi isu täis kuninglike kuulsuste eraelust. Kuigi märgid olid õhus, tuli siiski suure üllatusena, et kuningapoeg otsustas trükisõnas maha müüa oma vanaema, isa ja venna ning isegi oma varalahkunud ema.

Elulugusid on ikka ilmunud, kuid vähesed neist on sensatsioonilised ja suure müügieduga, kuid õige inimese ja õige hetke ning huvitava sisu korral võib naelapea pihta tabada. Kui Jesper Parve avaldas siinmail sensatsioonilise raamatu «Mees», siis lootis ta, et sellest tuleb hitt.

«Selles raamatus läksin täispanga peale ning panin nii otse ja ausalt, kui torust tuli. Panin sinna oma südame ja see sillutas teed kõigele muule,» sõnab Parve, kelle esimene «Mehe»-raamat on saanud kaks järge. Isiklikke teemasid polnud tal raske lahata, sest õhk sellise kirjanduse jaoks oli tema meelest küps. «Keegi ei olnud nendel teemadel veel rääkinud ja Eestis oli alles tekkimas teema meeste enesearengust,» meenutab Parve, kes eestistas ütluse, et kõik, mida mehed naistelt tahavad, on «suuseks, võileib ja vaikus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles