«Täitsa kurb õnnetus!» Kaitseminister Pevkuri auto sõitis põdrale otsa, loom hukkus (4)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Kaitseminister Hanno Pevkuri auto põrkas põdraga kokku.
Kaitseminister Hanno Pevkuri auto põrkas põdraga kokku. Foto: Hanno Pevkuri ühismeediakonto

Kaitseminister Hanno Pevkur (RE) sattus neljapäeva õhtul liiklusõnnetusse, kui teel Pärnusse põrkas ministeeriumi auto kokku põdraga. Loom kahjuks hukkus sündmuskohal.

«Täitsa kurb õnnetus! Põdrake lihtsalt jalutas otse ette. Ei olnud võimalust autojuhil ka kuskile kõrvale põigata. Kahjuks loom hukkus,» teatas Pevkur Postimehele. «Põder lendas arvatavasti meie autost üles ja vastassuunas võttis teise auto ka veel maha. Õnneks jäid kõik terveks – see on kõige olulisem. Välja arvatud põder, kahjuks,» tõdes minister.

Ministri sõnul kuuluvad erilised tänusõnad jahimeestele, kes reageerisid sündmusele väga kiirelt. «Tahaks kiita Lihula jahimehi (väidetavalt oli tegu siiski Vigala jahiseltsiga - M.P.), olid väga operatiivsed ja kiired, jõudsid kiiresti kohale ja võtsid looma kaasa,» tunnustas Pevkur.

Kaitseminister oli teel Pärnusse vaatama Kaitseliidu välkõppekogunemist. Algne ajakava jooksis küll liiva, kuid peagi sai minister Kaitseliidu abiga juba teise autoga Pärnu poole edasi sõita. «Umbes pooleteisetunnine nihe on tulnud, õnneks liigume edasi Pärnusse juba teise autoga,» ütles Pevkur.

Põdraga kokku põrganud auto saatus on lahtine. Ilmselt läheb sõiduk siiski mahakandmisele. «Auto tuleb talle järele ja viib Tallinnasse tagasi. Peab ära hindama, kas on võimalik taastada või läheb mahakandmisele – mina seda hinnangut küll ei oska anda. Esmasel pilgul ütleksin, et on keeruline taastada. Küljepiire on katki,» märkis Pevkur, lisades, et nüüd peab hakkama hindama, kui suure rahalise kahju õnnetus tekitas.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles