Zelenskõi rääkis olukorrast rindel Bahmuti ja Vuhledari lähedal

BNS
Copy
Kaader Bahmutist.
Kaader Bahmutist. Foto: ANATOLII STEPANOV/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles reedeõhtuses videosõnumis, et olukord rindel Donetski oblastis asuvate Bahmuti ja Vuhledari lähedal on jätkuvalt äärmiselt pingeline, vahendas ukrainlaste uudistekanal Unian.

«Olukord rindel ja eriti Donetski oblastis asuvate Bahmuti ja Vuhledari lähistel on endiselt äärmiselt pingeline. Sissetungijad ei ründa ainult meie positsioone, vaid nad hävitavad teadlikult ja metoodiliselt linnu ja külasid enda ümber,» rääkis Zelenskõi.

Riigipea sõnul tulistavad Vene okupandid asulaid pidevalt suurtükiväe ja rakettidega ning ründavad lennukitega.

«Vene armeel ei ole puudust hävitamisvahenditest. Ja sissetungijaid saab peatada vaid jõuga,» tõdes Ukraina president.

Zelenskõi toonitas, et Ukraina sõdurid, kes hoiavad kaitset Donetski oblasti suundadel, on tõelised kangelased. President tänas Ukraina kaitsjaid julguse eest.

Ukraina idaväerühma pressiesindaja Serhi Tšerevatõi teatas varem päeval, et Vuhledari suunal jätkuvad ägedad lahingud ja ööpäeva jooksul toimus 58 relvakokkupõrget.

«Vene vägi üritab seal (Vuhledaris) motolaskurüksuste ja merejalaväelastega mitmendat kuud edu saavutada, kuid nad saavad Ukraina kaitsejõududelt alati tõsise vastulöögi ja taganevad kaotustega. Viimaste päevade jooksul avasid nad 322 korda tule ja korraldasid 58 kokkupõrget, kaotades 109 meest hukkunute, 188 haavatutena,» ütles Tšerevatõi.

Kõneisik lisas, et vaenlane kaotas sealkandis neli tanki, kolm jalaväe lahingumasinat ja kolm drooni Orlan-10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles