Maima Grinberga: eestlaste kohatine üleolevus räägib kompleksidest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp.
Läti lipp. Foto: SCANPIX

Tõlkija, kultuurkapitali ilukirjanduse tõlke aastaauhinna värske laureaat Maima Grinberga leiab, et Eestis suhtutakse Lätisse pisut üleolevalt, mis annab märku eestlaste kompleksidest.

Eesti uudiseid jälgiv tõlkija ütles ERR Uudistele, et rõõmustav on see, et Lätist rääkivaid uudiseid ilmub Eestis palju, kuid sel on ka miinuspool.

«Aga vahel olen ma ka tähele pannud (see on ilmselt jällegi naabriks olemisega seotud), et eriti arvamusartiklites püütakse seda kõige halvemat leida või [Lätile] kuidagi üleolevalt vaadata,» rääkis Grinberga. «See on pisut inetu ja räägib mingitest kompleksidest.»

Ta lisas, et Eesti üleolevaks suhtumiseks annab alust asjaolu, et siinne kultuuripoliitika on paremal tasemel kui Lätis ja märkis, et «on veel fakte, mis räägivad sellest, et Eestis on osatud kuidagi osavamini elu korraldada ja ilmselt see tekitabki mingit väikest – või suurt! – üleolekutunnet».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles