Marika Priske: eilseid uudiseid Slava Ukraini kohta oli valus vaadata (18)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Marika Priske
Marika Priske Foto: Madis Veltman

Ukraina abistamisega tegeleva MTÜ Slava Ukraini juhatuse liikmeks nimetatud endine kõrge riigiametnik Marika Priske kinnitas Vikerraadiole, et plaanib kuu aja pärast MTÜst lahkuda. Tema hinnangul tegutses Slava Ukraini endine juht Johanna-Maria Lehtme vaid siiras usus Ukrainat aidata.

Priske ütles, et plaanib kuu aja pärast MTÜst lahkuda. «Mind kutsuti Slavale appi, eeldasin, et seal on meeskond, keda ma saan toetada, nõustada. Ma ei arvanud, et mingil ajal jään ma Slavasse sisuliselt üksi,» rääkis Priske.

Tema sõnul on protsess olnud päris keeruline. «Olen tuvastanud ühe töölepinguga töötaja, kes teatas esimesel kohtumisel soovist lahkuda, palusin tal olla mõnda aega,» ütles Priske Vikerraadios. Ta loodab, et järgnev kuu annab MTÜ Slava Ukraini tuleviku ja jätkamise kohta rohkem selgust.

«Slava poolt oleme lubanud, et kui revisjon on tehtud, siis saame kõike avaldada, aga ma ei tea, mis nägemus on politseil selle kohta,» ütles Priske.

Priske tunnistas raadiosaates, et ei ole suhelnud MTÜ endiste partneritega. «Ma tean, et Johanna on nende käest palunud selgitusi, minu teada ei ole me saanud otsest vastust. Ma ei välista, et ma mingis osas jätkan suhtlust nendega, kas või nende ajakirjanduses öeldud väidete kohta.»

«Olen Johannaga suhteliselt palju suhelnud ja usun, et Johanna tegutsemise ajend oli siiras soov Ukrainat abistada. Eilseid uudiseid oli valus vaadata. Mul on kahju Slavast, mul on kahju Johannast, mul on kahju ka nendest inimestest, kes on heas usus annetanud. See oli nii ilus projekt – see on igal juhul pihta saanud, ükskõik mis tõde pärast uurimisi välja tuleb,» rääkis Priske.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles