Zelenskõi rääkis olukorrast rindel

BNS
Copy
Venelastelt äravõetud tank Bahmuti lähedal.
Venelastelt äravõetud tank Bahmuti lähedal. Foto: RFE/RL/SERHII NUZHNENKO/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi ütles esmaspäevaõhtuses videosõnumis, et Ukraina relvajõud ei ole kaotanud positsioone ja liiguvad vaenlasele survet avaldades edasi, vahendas ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Presidendi sõnul peeti esmaspäeval järjekordne kõrgeima ülemjuhataja peakorteri koosolek, kus räägiti olukorrast rindel.

«Mõnel pool liiguvad meie sõdurid edasi, mõnel pool kaitsevad positsioone ja seisavad vastu pealetungidele ning intensiivistunud rünnakutele. Meil pole kaotatud positsioone. Ainult vabastatud alasid. Vaenlasel on ainult kaotused. Ja üldiselt on meil surve- ja rünnakuolukord, kus sillutatakse teed meie lipule,» rääkis Zelenskõi.

«Kurjuse riigil ei ole selliseid kindlustusi ega reserve, mis Ukrainat peataks. Sest me oleme omal maal ja see annab kõige rohkem jõudu. Tänan kõiki meie sõdureid – iga sõdurit, iga seersanti, iga ohvitseri ja iga kindralit, kes osaleb nüüd meie aktiivses ründe- ja kaitsetegevuses. Tänan teid iga vabastatud ala ja iga kaitstud positsiooni eest,» rõhutas riigipea.

Nagu UNIAN varem teatas, siis nimetas asekaitseminister Anna Maliar olukorda idarindel keeruliseks. Ministri sõnul soovib Venemaa endiselt jõuda Donetski ja Luhanski oblasti piiridele. Ukraina kaitsjad neid aga edasi ei luba.

Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksi Danilov ütles varem päeval, et Ukraina sõdurite vastupealetung kulgeb plaanipäraselt, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

Danilovi sõnul teab üksikasjadest piiratud ring inimesi, kuigi avalikkuse huvi vastupealetungi vastu oli kolossaalne.

«Kõik läheb plaani järgi, mis sai kinnitatud ja välja töötatud. Mingeid kõrvalekaldeid plaanist ei ole. Piiratud ring inimesi teab, mis plaaniga on tegemist,» rääkis Danilov.

Ukraina relvajõudude peastaap teatas samal ajal, et Venemaa kaotas Ukrainas ööpäevaga umbes 630 sõdurit, 18 suurtükki, tosin drooni, viis tanki ja kuus soomukit ning helikopteri.

Kokku on Venemaa Kiievi teatel kaotanud sissetungi algusest üle 220 450 sõduri, 3989 tanki, 7735 soomuki, 3865 suurtüki, 610 raketiheitja, 370 õhutõrjesüsteemi, 6613 masina ja paakauto, 526 eritehnikaühiku ja 18 laeva.

Hävitatud on 314 lennukit ja 305 helikopterit, alla tulistatud 3383 drooni ja 1211 tiibraketti, edastas peastaap Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles