Nädala reportaaž Hundiga allikal

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Majandusmagistri haridusega Kaia-Kaire Hunt peab lugu kooskõlast loodusega ja heast karmast. FOTO: Kevin Melk
Majandusmagistri haridusega Kaia-Kaire Hunt peab lugu kooskõlast loodusega ja heast karmast. FOTO: Kevin Melk Foto: Kevin Melk

Võrumaal peetakse talu, mille seinad on põhust, peenrad palkidest ja maakivid seatud eneseotsinguid soodustavasse labürinti. Kohalike meelest elavad seal nõiad – või paremal juhul hipid.

Sajandivahetuse paiku juhtis Kaia-Kaire Hunt tegevdirektorina toonase meelelahutus­agentuuri BDG kontserditiiba FBI. Päevad möödusid sõubisnisi vallas diile murdes ja kuulsusi Eestisse esinema tuues, ööd aga ööklubi Club Hollywood VIP-baaris, näpud püsti.

Omamoodi staare toob Hunt Eestisse tänapäevalgi, kuid nüüd on need teadjamehed ja šamaanid. Kokteile asendavad ravimtaimedest kokku segatud tervistavaid õlid ja tõmmised – mõnigi selle nimel maast välja tõmmatud juurikas on suur kui naeris.

Uus elu hakkas end ilmutama unenägudes ning umbes 15 aastat tagasi sattus Kaia-Kaire esimest korda ühte Venemaa piiri äärsesse väheasustatud paika. Kõik märgid olid õiged: suur kolmeharuline tamm ja väike järv täis vesiroose – äratundmine tuli peaaegu sekundi pealt. Tõsi, kuulutusele (müüdava kinnistu nimi oli muide toona sootuks teine) olid teiste hulgas reageerinud ka kaks soomlast, keda üle pakkuda Hunt ei suutnud, kuid enda sõnul ta väga ei muretsenud: ta ju teadis, et see koht tuleb talle nagunii. Poole aastaga kadusidki mõlemad Soome ostjad ära ja vana talukoht koos mitme hektari maaga vahetas omanikku – toona üsnagi suure summa eest, millest tänapäeval piisaks ehk uhke külmkapi jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles