Kõlvart: Tallinn on valmis Kopli päästekomando säilitamiseks omalt poolt panustama

Postimees
Copy
Kopli päästekomando.
Kopli päästekomando. Foto: Konstantin Sednev

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart (KE) teatas oma vastuses siseminister Lauri Läänemetsale (SDE), et linn soovib täiendavalt aega Kopli komando sulgemise otsuse tegemisel ja on valmis Kopli komando säilitamiseks ka omalt poolt panustama.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul mõistab linn tekkinud olukorra tagamaid, kuid praeguses muutunud olukorras on elanikkonna turvalisus ja kaitse oluline prioriteet.

«Sellest tulenevalt palume teilt täiendavalt aega Kopli komando sulgemise otsuse tegemisel. Tallinna linn soovib veel kord analüüsida kavandatava otsuse tagajärgi ja nende mõju ning koostöös olukorrale lahendus leida. Elanike turvalisuse tagamiseks on ka Tallinna linn valmis panustama ja otsima selleks omalt poolt võimalusi,» kirjutas Kõlvart.

22. septembril saatis Tallinna linnapea siseministrile pöördumise, milles palus Kopli päästekomando alles jätta, sest see on esmane reageerija linnaosas, kus elab üle 60 000 inimese ning Kopli päästekomando likvideerimisel abi kättesaadavus kohalike elanike jaoks halveneb.

Tallinna linna teatel on Kopli päästekomando tähtsus Põhja-Tallinna turvalisuse seisukohalt järjest kasvanud, sest piirkond on muutunud uusarenduste jaoks atraktiivseks ja lähiaastatel Põhja-Tallinna elanike arv kasvab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles