Tõnis Lukas: Kõlvart saboteerib eestikeelset haridust ja kihutab eestlasi pealinnast välja (2)

Sergei Metlev
, Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja
Copy
Tõnis Lukas.
Tõnis Lukas. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna abilinnapea Andrei Kante ütles eile «Aktuaalsele kaamerale», et järgmisel aastal võib tekkida olukord, kus eesti kodukeelega laps võib sattuda eesti keele õppele üleminevasse kooli. Endine haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas (Isamaa) leiab, et selline jutt destabiliseerib Tallinna hariduselu ning saboteerib eestikeelsele õppele üleminekut. 

Tallinna abilinnapea Andrei Kante sõnas Eesti Rahvusringhäälingule, et kui mõned eestikeelsed lapsevanemad ei avalda konkreetset soovi kooli kohta, kuhu laps võiks minna, siis hakkab Tallinna linn suunama lapsi ka praegustesse vene koolidesse, mis satuvad ülemineku keskele 2024. aastal. Kuidas te seda juttu kommenteerite?

Selline provokatsioon oli [Tallinna linnapeal Mihhail Kõlvartil (KE)] ammu plaanis. Tegelikult ähvardas ta sellega juba kolmveerand aastat tagasi, kui üleminek seadusteks ja määrusteks sai, nii et see ei ole mulle üllatus. Tõepoolest, selline käitumine destabiliseerib Tallinna hariduselu ja selle eesmärk on ainult diskrediteerida üleminekut kodanike silmis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles