Euroopa Liidu asjade komisjon valis Jufereva-Skuratovski asemele uue aseesimehe

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Otse Postimehest Maria Jufereva-Skuratovski.
Otse Postimehest Maria Jufereva-Skuratovski. Foto: Eero Vabamägi

​Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon valis esmaspäevasel istungil esimehe ja aseesimehe: aseesimeheks valiti Enn Eesmaa (KE), komisjoni juhina jätkab Liisa Pakosta (Eesti 200).

Erakorraline valimine toimus senise aseesimehe Maria Jufereva-Skuratovski (RE) tagasiastumise tõttu. Varem Keskerakonda kuulunud ja seejärel Reformierakonda siirdunud Jufereva-Skuratovski jätkab komisjoni liikmena.

Komisjoni liikmed on veel Arvo Aller, Rain Epler, Aleksei Jevgrafov, Tanel Kiik, Katrin Kuusemäe, Hanah Lahe, Tiit Maran, Anti Poolamets, Maido Ruusmann, Luisa Rõivas, Riina Solman, Aivar Sõerd, Kadri Tali, Tarmo Tamm ja Kristo Enn Vaga. Kokku kuulub komisjoni 18 liiget.

Euroopa Liidu asjade komisjon (ELAK) on alatine komisjon, millel on Euroopa Liidu küsimustes otsustav ja koordineeriv roll. Komisjon annab mandaadi valitsuse seisukohtadele Euroopa Liidu õigusaktide eelnõude kohta ning Eesti seisukohtadele Euroopa Liidu ministrite nõukogu ja Euroopa Ülemkogu kohtumisteks. ELAKi seisukohad on valitsusele kohustuslikud ja valitsus lähtub nendest Euroopas peetavatest aruteludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles