Rakvere kinnipidamiskohas suri sinna kainenema viidud mees

Postimees
Copy
Küünal
Küünal Foto: Madis Veltman

Rakvere lühiajalises kinnipidamiskohas suri täna öösel 46-aastane mees, kes toimetati sinna 23. detsembri õhtul kainenema. Eeldatav surma põhjus on ootamatu terviserike. Surma täpsemad põhjused selgitatakse välja lahangu käigus.

Laupäeva õhtul kella 21.30 paiku anti politseile teada, et Tapa linnas kaubanduskeskuse juures lamab maas kaks joobes meest.

«Kuna õues olid miinuskraadid, mehed olid joobes ja ei olnud kontaktivõimelised, kutsuti lisaks politseile kohale ka kiirabi nende tervisliku seisundi hindamiseks. Meedikud vaatasid mehed üle ning nende sõnul ohtu nende elule ei olnud. Kumbki meestest ei osanud enda nime ega koduaadressi öelda. Neil puudusid ka isikut tõendavad dokumendid. Kuna politseil polnud võimalik mehi koju viia, otsustati meedikute loal nad kainenema toimetada,» selgitas Ida prefektuuri operatiivjuht Ergo Soosaar pressiteate vahendusel.

Mõlemad mehed viidi Rakvere lühiajalisse kinnipidamiskohta kainenema, kus nende olukorda jälgiti nii füüsilise kontrolli käigus kui ka kaameratega. Järjekordse füüsilise kontrolli käigus, kella 01.30 paiku märkas ametnik, et 46-aastane mees enam ei hinga, vahendas PPA. «Töötaja kutsus kohe kiirabi. Kahjuks oli mees kiirabi saabumise hetkeks juba surnud, mistõttu kiirabi konstateeris mehe surma,» sõnas Soosaar.

Esialgsel hinnangul suri mees ootamatu terviserikke tõttu, kuid täpne surma põhjus on väljaselgitamisel. Politsei kontrollib sündmuse asjaolusid ja teeb ka tavapärase teenistusliku kontrolli hindamaks ametnike tegevust kinnipeetava seisundi hindamisel ja jälgimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles