Pärnu sotsiaaldemokraadid pakuvad europarlamenti ka Toomas Hendrik Ilvest (1)

Postimees
Copy
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Tairo Lutter

Pärnumaa sotsiaaldemokraadid tahavad Euroopa Parlamenti saata raskekahurväe nii julgeoleku- kui sotsiaalküsimustes, sealhulgas on ka kunagine välisminister ja president Toomas Hendrik Ilves. 

Sotsiaaldemokraatide Pärnumaa piirkonna juhatus teeb erakonna valimiskomisjonile oma ettepanekud Euroopa Parlamendi valimisnimekirja.

Lisaks Pärnumaaga seotud kandidaatidele Epp Kloostrile ja Gerda Kordemetsale on ettepanekus praeguste europarlamendi liikmete Marina Kaljuranna ja Sven Mikseri nimede kõrval ka presidendi ja endise välisministri Toomas Hendrik Ilvese nimi.

Piirkonna esimees Peep Peterson ütles Postimehele, et Pärnumaa sotsid ei ole Ilvesega veel ühendust saanud. Küsimusele, kas nad seega esialgu lihtsalt ootavad ja loodavad, et Ilves võtaks vedu, vastas Peterson: «Just, jah.»

Petersoni sõnul on Euroopa ees kaks ülesannet, mida tuleb saavutada korraga. «Esiteks tõrjuda Venemaa agressioon rahumeelse naabri Ukraina ja sisuliselt terve Euroopa poole ning teiseks arendada Euroopa Liitu sotsiaalsuse poole, et meie ühistegevus teeniks rohkem tavalise eurooplase huve,» ütles Peterson.

Tema sõnul on ka pärnakate ettepanekud suunatud sellele, et mõlemas valdkonnas saaks Eesti välja panna parima meeskonna.

«Kolmik Kaljurand-Ilves-Mikser on unistuste rühm Euroopa konsolideerimiseks Vene vallutussõja vastu, samas kui Epp Klooster, Gerda Kordemets ja Tanel Talve saavad laiendada parlamendi taju kohalikes iga inimest puudutavates küsimustes,» ütles Peterson.

Ta rõhutas, et sotsiaalse mõõtme ebapiisav arvestamine lõhub Euroopa Liitu sisemiselt, seades ohtu nii rohepüüdlused kui halvemal juhul kogu liidu tuleviku.

Pärnu sotsiaaldemokraadid teevad ettepaneku lülitada erakonna valimisnimekirja järgmised inimesed: Marina Kaljurand, Toomas Hendrik Ilves, Epp Klooster, Tanel Talve, Gerda Kordemets ja Sven Mikser. Nimetatutest osaleb Marina Kaljurand ka sotsiaaldemokraatide Pärnumaa piirkonna üldkoosolekul sel laupäeval kell 11 Vana Pärnu kultuuriseltsi majas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles