Xiaomi 14 Ultra väärib parima fotoaparaadiga telefoni tiitlit

Copy
Foto: Xiaomi

Xiaomi 14 Ultra on mitte ainult selle tootja parim telefon. See on üks telefonituru liidritest ning fotograafiast rääkides võib Xiaomi 14 Ultra julgelt kiidelda, et tal on arvatavasti turu parim telefonikaamerate riistvara. Suured andurid, Leica optika, fantastiline värvireaktsioon – fotod on loomulikumad sügavate varjudega, ilma nähtavate moonutusteta, suure kontrastsusega stseenides on kirkamad värvid paremini jäädvustatud.

Pärast seda, kui telefonile lisati spetsiaalse fotograafiakomplekti Xiaomi 14 Ultra Photography Kit elemendid, on mulje selline, et hoiad käes hoopis soliidset fotoaparaati, mitte telefoni.

Xiaomi 14 Ultra muljetavaldav nelja kaameraga komplekt

Xiaomi 14 Ultra tagaküljel olev kuulsa Saksamaa fotoaparaatide ja optikaseadmete tootja Leica logo ei ole mitte ostjate meelitamiseks mõeldud kaunistus, vaid märk väga tihedast koostööst, mille tulemus on ühtaegu nii rõõmustav kui ka üllatav. Uued telefonid, eriti kuulsaimate tootjate lipulaevad, teevad häid pilte, kuid see, mida pakub Xiaomi 14 Ultra, on täiesti uus tase. Sellel telefonil on neli Leica Summiluxi kaamerat: põhiobjektiiv, kaks teleobjektiivi ja üks ülilainurkobjektiiv; neil kõigil on sama eraldusvõime 50 MP. Tänu objektiivide sellisele komplektile on Xiaomi 14 Ultra fotoaparaadi fookuskaugus koguni 12-120 mm.

Foto: Xiaomi

Põhiobjektiivil on mehaaniline diafragma, mida võite näha seda objektiivi vaadates. Optilise suumi võimalus lubab säilitada fotode ereduse ja detailsuse isegi pärast pildistatava objekti 30-kordset suumimist. Kui aga suumida veel rohkem, siis võib juba fotode kvaliteedi üle norida, kuid hea valgustuse korral võib ka 60-kordse suumiga saada terava ja detailse pildi. Pildistasin toas erinevaid objekte (seega üsna kehva valgustuse tingimustes): alguses suumisin 10 korda, siis 25 korda. Uurisin kõiki fotosid üksikasjalikult – nende detailsus ja teravus on hämmastavad. Ma arvan, et neist objektiividest saavad kõigi Xiaomi 14 Ultra telefoni ostnute lemmikud – nende võimekust nähes vajus mul koguni suu lahti ja laual lebav peegelkaamera lausa nuttis, mõeldes, milliseid üllatusi võib tulevik veel tuua.

Foto: Xiaomi

Põhikaamera kasutab uhiuut 1-tollist Sony LYT-900 andurit. Objektiivid on eredad: põhikaamera maksimaalne diafragma on f/1,63, samas kui 75 mm ja 120 mm teleobjektiividel on see vastavalt f/1,8 ja f/2,5. Optiline pildistabilisaator töötab suurepäraselt. Kui vaatate seda telefoni poes (tehke seda kindlasti!), siis vaadake, kuidas töötab selle teravustamissüsteem – täpselt nagu heal peegelkaameral.

Üldiselt fotodest ma palju ei räägi - pildistasin erinevates tingimustes, mida märtsis leida võib, nii päeval kui öösel ja kõikidel juhtudel olid fotod esmaklassilised, olenemata valgustusest.

Pildistamisel võib valida kahe stiili vahel – kas Leica Authentic või Leica Vibrant. Esimesel juhul on pildid realistlikud, teisel juhul aga värvid kirkamad.

Veel mitu Xiaomi 14 Ultra pildistamise nüanssi

  • Teleobjektiividega mängides katsetasin ka tehisintellekti funktsiooni, mis lisab fotole detaile. Mõnel juhul töötas funktsioon ideaalselt, mõnel juhul vähem edukalt, kuid selle funktsiooni saab ka välja lülitada.
  • 75 mm teleobjektiiv võimaldab pildistada objekte kuni 10 cm kauguselt – kujutage ette makrofotograafiat, kui objekt on 10 cm kaugusel ja kasutate endiselt 3,5-kordset optilist suumi.
  • Kui filmite videoid 4K eraldusvõimega ja kiirusel 60 kaadrit sekundis, saate kasutada kõiki nelja kaamerat ja need lülituvad filmimise ajal ümber. Valida saab 8K eraldusvõime ja kiiruse 30 kaadrit sekundis, kuid siis ei jää võimalust vahetada kaamerat.
  • Filmides ei jää märkamata hea pildistabilisaatori funktsiooni töö.
  • Filmimisel on maksimaalne suum 15x. Pildikvaliteet ja detailid jäävad selle suumi korral väga heaks.
  • Kaamera liidesel on palju režiime, millest mõned peegeldavad isegi teise funktsioone; väga suur hulk erinevaid filtreid. Neil, kellele meeldib avastada fotograafiamaailma, tasub lisaks automaatsele pildistamisrežiimile kulutada rohkem aega ka Pro režiimile, mis võimaldab reguleerida valge värvi tasakaalu, teravustamise valikuid, ISO tundlikkust ja palju muid parameetreid.
  • Režissöörirežiim võimaldab ühendada mitu Xiaomi nutitelefoni, et jäädvustada pilti mitme kaameraga.
  • Esikaamera 32 MP toimib päevavalguses väga hästi. See moodul ei kasuta Leica optikat. Ka kehva valgustusega on fotode kvaliteet hea.
Foto: Xiaomi

Ootamatu telefoni muutumine fotokaameraks koos Xiaomi 14 Ultra Photography Kitiga

Xiaomi on loonud ka fotograafiakomplekti Xiaomi 14 Ultra Photography Kit. See sisaldab ümbrist, massiivset kaamera juhtnuppudega hoidikut ja 1 500 mAh akut, vasevärvi dekoratiivrõngast, millega saab vahetada sama terasevärvi rõngast, 67 mm rõngast, millesse saab asetada soovitud filtri (polariseeriva või kaitsva) ja rihm seadme kandmiseks randmel.

Korpus ja hoidik on kaetud libisemiskindla musta materjaliga, millel on sama pinna struktuur nagu päriskaameratel. Hoidik võimaldab hoida ja pildistada ühe käega, erinevate nurkade all ning selle juhtnupud on nimetissõrmega hõlpsasti ligipääsetavad. Üks juhib fotokaamera katikut, teine ​​lülitab sisse videokaamera, päästiku all olev ketas muudab objektiivi fookuskaugust (suumib sisse või välja), veel üks pöörlev ketas saab reguleerida valitud parameetreid: diafragmat (pildi heledamaks või tumedamaks muutmine), tundlikkus (ISO) jne.

Foto: Xiaomi

Päästikunupp töötab nagu päris kaameratel: pooleldi alla vajutades objektiiv teravustab, lõpuni vajutades teeb pildi. Hoidikuga ühendub Xiaomi 14 Ultra ülikiiresti, ühendus on töökindel, ei loksu.

Xiaomi 14 Ultra Photography Kit on põnev komplekt, mis muudab põhjalikult telefoni disaini ja hõlbustab oluliselt fotokaamera kasutamist.

Foto: Xiaomi

Lühidalt välimusest

Telefon Xiaomi 14 Ultra sisaldab tugevat monoliitset alumiiniumkorpust. Ekraan – lame, vaid nurkades veidi ümardatud. Esteetikat täiustab suurepäraselt vegannahast tagakaas. Saadaval on kaks värvi: must ja valge. Kaanes paistab silma massiivne, välimuselt suurt objektiivi meenutav Xiaomi 14 Ultra kaameraplokk. See on nagu sõnum: fotograafia on kõige tähtsam. Üks huvitav nüanss: toitenupu pind on kare, nii et see on hästi kombatav. Kaameraüksust ümbritseb ka kare, soliidse välimusega rõngas.

Telefoni niiskus- ja tolmukindlus – kõrge IP68 klass. Xiaomi 14 Ultrale paigaldatud Dolby Atmos kõlarid pakuvad suurepärast helielamust.

Väga hele ekraan – päikesevalguses on kõik hästi näha

Xiaomi varustab oma lipulaevad turu parimate ekraanidega. Xiaomi 14 Ultral on 6,73-tolline AMOLED-ekraan, mille eraldusvõime on 3200 x 1440 pikslit (522 pikslit tolli kohta) ja maksimaalne värskendussageduse – 120 Hz. Ekraani värskendussagedus kohandub sisuga, seega võib see olla vahemikus 1 kuni 120 Hz. Maksimaalne ekraani heledus – 3000 nitti. Ekraani puutetundlikus – 240 Hz.

Ekraanivärvide taastamine ja värvide sügavus küsimusi ei tekita – kõik on ideaalselt kalibreeritud. Kui ekraani seadetes oli värvilahendus Original Color Pro ja samuti oli seatud soe (Warm) värvitemperatuur, värvide täpsus ja loomulikkus olid imestamapanevad. Värvirežiimis Vivid, kohandab ekraan värve dünaamiliselt sisuga ja värvid on siis sügavamad. Värvide reguleerimise võimalused on väga suured, nii et kellele meeldib seda teha, sellel on kindlasti piisavalt tegevust. Ekraan toetab HDR10+ ja Dolby Vision.

Xiaomi 14 Ultra selge ekraani eelised on õues selgelt nähtavad, eriti päikesepaistelisel päeval.

Foto: Xiaomi

Xiaomi 14 Ultra protsessor

Xiaomi 14 Ultra toiteallikaks on tipptasemel Snapdragon 8 Gen 3 protsessor. Testitud mudelil oli 16 GB operatiivmälu ja väga kiire 512 GB UFS 4.0 andmesalvestusruum. See telefon üks kiiremaid tänapäeval saadaolevaid nutitelefone.

Jõudluse poolest edestab Snapdragon 8 Gen 3 oluliselt eelmise põlvkonna, väga palju kiidetud ja uutesse telefonidesse paigaldatud protsessorit Snapdragon 8 Gen 2. Erinevate testide tulemused näitavad, et kolmanda põlvkonna Snapdragon 8 protsessori jõudlus on 14-30% suurem kui teise põlvkonna Snapdragon 8 jõudlus. Snapdragon 8 Gen 3 protsessor töötab sujuvalt koos 120 Hz ekraaniga nii sujuvalt, et isegi väga nõudliku graafikaga mängud töötavad selles telefonis tõrgeteta.

Ma ei märganud mingeid jõudlusprobleeme mängides Genshin Impact või PUBG Mobile, videosisu vaadates ega keerukamate programmidega töötades. Xiaomi 14 Ultra soojeneb suure koormuse korral veidi, kuid jõudlus püsib endiselt sama.

Foto: Xiaomi

Operatsioonisüsteem Xiaomi HyperOS

Xiaomi 14 Ultra telefoniga on kaasas uus operatsioonisüsteem Xiaomi HyperOS, mis on loodud Android 14 põhjal. Xiaomi HyperOS-i juurutamise eesmärk on ühendada kõik Xiaomi seadmed ühtseks struktuuriks, tagades nende maksimaalse jõudluse ja parema kasutajakogemuse. Xiaomi HyperOS ei ole midagi seninägematut ja tundmatut: kui teil on vanem Xiaomi telefon, millel on MIUI kasutajaliides, siis ei märka te MIUI ja Xiaomi HyperOS-i vahel väga suuri erinevusi – kindlasti ei ole vaja uuesti harjuda. Nagu ka MIUI puhul, nii on ka Xiaomi HyperOS lihtne, kergesti mõistetav, intuitiivne, piisava hulga praktiliste funktsioonidega.

Xiaomi lubab pakkuda operatsioonisüsteemi uuendusi neli aastat ja turvavärskendusi viis aastat.

Aku ja laadija

Xiaomi 14 Ultra on 5 000 mAh akuga. Kui kasutad telefoni väga vaikselt (ei jõllita terve päeva YouTube'i), peab aku vastu kaks ööpäeva. Kui kasutad seda intensiivselt, tuleb akut laadida 15 tunni järel.

Xiaomi 14 Ultra komplektis olev 90 W laadija laeb akut väga kiiresti – 0-st kuni 100 protsendini laeb 35 minutiga. Xiaomi 14 Ultra toetab 80 W juhtmevaba laadimist. Sellisel juhul aku laetakse 45 minutiga.

Kella või kõrvaklappide laadimiseks on olemas ka 10 W vastupidise juhtmevaba laadimise funktsioon.

Hinnang

Xiaomi 14 Ultra on kallis nutitelefon, kuid see on kindlasti oma hinda väärt, kuna see pakub esmaklassilist kogemust alates sisust kuni tarkvarani.

Kaamera on tipptasemel ja nüüd ootab Xiaomi 14 Ultra, kas mõni teine ​​nutitelefon julgeb fotograafia vallas temaga võistlema hakata.

Xiaomi 14 Ultra Photography Kit – ülipraktiline ja disainiliselt täiuslik lisa, ostetav eraldi.

See telefon paistab turul silma esteetika ja funktsionaalsuse poolest ning selle eest tuleb teda ka kiita. Produktiivsuse ja fotograafia osas on see üks turuliidreid. Ma ei kahtle, et Xiaomi 14 Ultra tõuseb edetabeli tippu, sest pole põhjust, miks see ei peaks seal olema.

*Artikli kirjutas erapooletu ajakirjanik R. Kažimėkas

Copy
Tagasi üles