Nipid õdusa terrassi sisustamiseks

Copy
Foto: ALANDEKO OÜ

Eestimaa suvi, kuigi lühike, on piisavalt eriline, et seda täiel rinnal kodus nautida. Soe päikesepaiste ja linnulaul annavad märku sellest, et on aeg hakata koduaeda ja terrassi imeliseks suveks valmis seadma.

Tänapäevased hübriid- ja kaugtöö lahendused võimaldavad paljudel töö tegemist ka kodukontorist. Seepärast on mõtekas hubane puhkenurk vabas õhus kujundada nii, et vajadusel saab seal nii töökohustusi täita kui ka õhtupäikese paistel pere ja sõpradega mõnusalt aega veeta.

Valitseva trendi kohaselt ei eristu kaasaegne aiamööbel kuigi palju elutoamööblist, muutes sel moel terrassi majasisese elukeskkonna loomulikuks jätkuks. Moetrende ei tasu siiski pimesi järgida kuna värvitoonid ja disainid on pidevas muutumises, pigem on mõistlik usaldada oma sisetunnet ning valida enda maitsele sobivad ja vastupidavad disainilahendused.

Klassikalise stiili austajad pööravad pilgu kindlasti puitmööbli poole, ent jätkuvalt on populaarsed ka korvmööbel ja korvtoolid. Rotangi kõrval koguvad üha enam populaarsust polümeermaterjalist toolid, mis on ilmastikukindlad. Välitingimustesse ongi soovitav valida materjale, mis on niiskuse- ja temperatuurimuutustele vastupidavad.

Alandeko aiamööbli kollektsioonist leiab erinevates värvitoonides nii ühe- kui ka kahekohalisi ripptoole, samuti terrassile või rõdule sobivaid laudade ja toolide komplekte, mis on trendikad, kompaktsed ning kergesti teisaldatavad.

Foto: ALANDEKO OÜ

Kui sul maakodu või aiamaad pole, saab lihtsate vahenditega ka kõige kitsamast rõdust luua suvise oaasi. Vähese ja piiratud ruumi korral on soovitav kasutada kokkupandavat mööblit.

Suvise mööbli kõrval on nii terrassil kui ka rõdul oluline koht vaipadel ja põrandapatjadel, need võiksid olla looduslikest materjalidest nagu merirohi või sisal. Vaipkatted muudavad jahedamatel õhtutel olemise õdusamaks ning annavad uut hingamist ka väsinud põrandale.

Aktsenti saab lisada tekstiiliga – erinevate tekstuuridega padjad ja pleedid muudavad interjööri visuaalselt soojemaks ja hubasemaks. Kui valid kangaid terrassile või rõdule, tuleks silmas pidada, et neid oleks võimalikult kerge hooldada ning et kangad oleksid vastupidavad veele ja otsesele päikesevalgusele.

Foto: ALANDEKO OÜ

Sisekujundusele annab alati palju juurde roheliste taimede kasutamine. Istuta lillekastidesse kõrrelisi, suvelilli või maitsetaimi, efektsed lillepotid on alati ka pilkupüüdvad sisustuselemendid.

Meeleolu loomiseks võib lisada ka valgusteid. Kui rõdul või terrassil elektri kasutamise võimalus puudub, soeta päikeseenergial töötavaid lampe ja valguskette või süüta hämaratel õhtutel küünlad ja laternad.

Foto: ALANDEKO OÜ

Suve lahutamatuks osaks on kindlasti grillimine ja suvised aiapeod. Koosviibimiseks valmistudes mõtle lisaks maitsvale toidule ka peolaua välimusele – hästi valitud lauakatted ja pilkupüüdvad nõud on olulised õhkkonna loomisel ning külaliste mugavuse tagamisel. Alusta näiteks kokteiliklaasidest, värviliste jookide serveerimisel võiksid need olla läbipaistvad. Pokaali või klaasi juurde kuulub ka taaskasutatav metallist või klaasist kokteilikõrs. Jookide lauale toomisel on praktiliseks abivahendiks kandikud, mis ühtlasi lisavad peolauale ka pidulikkust. Kui suvisel peolaual valitseb kirgas värvipalett ja boheemlaslik eklektika, võib julgelt stiile ja materjale, nagu puit, kivi, keraamika või klaas, omavahel miksida, et lõpptulemus jääks isikupärane ja huvitav.

Inspireerivat suve sulle! Rohkem infot leiad siit.

Copy
Tagasi üles