Rimi pitsameistrid küpsetasid möödunud aastal ligi miljon pitsat

Rimi Eesti Food AS
Copy
Foto: Rimi Eesti Food AS

Rimi Eesti kauplused müüsid eelmisel aasta 9000 tonni ehk ligi miljon pitsat, mis oli Baltikumi parim tulemus. Sortimendijuhi Kerli Kaijaneni sõnul on edu põhjusi kaks: esiteks valmivad kõik pitsad alates taignast kuni küpsetamiseni koolitatud pitsameistrite käe all ja teiseks tehakse Rimis ainult selliseid pagaritooteid, nagu endale meeldib süüa.

Kauplusteketi kõige populaarsem pitsa on läbi aastate olnud kanapitsa, millele on vaid mõned korrad kannale astunud soodsa hinnaga kampaaniapitsa. Teine koht kuulub singi-šampinjoni, kolmas viineripitsale ja edasi tulevad juba hakklihapitsa ning teised. Tootearendus käib pidevalt – küsitakse arvamust klientidelt, vaadatakse konkurentide valikut ning maailmas toimuvat. 2023. aastal tuli Rimi Eestil välja kolm uut pitsat: BBQ kastmega pitsa, veganpitsa ja teravamaitseline pitsa.

Kokku on Rimi Eesti valikus pitsasid keskmiselt veidi üle 40 nimetuse ning nende sortiment varieerub ajas. „Aeg-ajalt lõpetame mõne sellise pitsa tegemise, mida kliendid pole omaks võtnud. Eelkõige otsustavad ju ikkagi ostjad, mida nemad soovivad ning meie pakkumine käibki just selle järgi,” selgitab Kaijanen. „Ja võib öelda, et meie kliendid on olnud aastaid suhteliselt truud oma eelistustele.”

Nagu öeldud, on Rimi pitsade trumbiks see, et enamikes kauplustes valmistatakse need taignast kuni pitsaahjus küpsetamiseni kohapeal. „Igas meie poes on olemas suurem või pisem pitsaahi ning pitsat pakume tõesti kõigis kauplustes,” kinnitab Kaijanen.

Foto: Rimi Eesti Food AS

Tema sõnul on oluline nüanss ka see, et pitsade valmistajad on koolitatud pitsameistrid, kes on samuti igas poes olemas. „Pitsa küpsetamise puhul on väljaõpe väga tähtis, sest retsepti tuleb grammipealt ja otsast lõpuni jälgida. Seda ei saa teha möödaminnes. Lisaks muud nüansid: pitsa tohib soojal ahjuplaadil olla kuni kaks tundi, jahutatud pitsade müügiaeg on kuni kuus tundi. Kõigist nõuetest tuleb täpselt kinni pidada.”

Tagasisidena klientidelt on Rimi pitsad saanud kiidusõnu nii maitse, mõnusa põhja kui ka juustuse katte tõttu. „Meie pitsadel on tõesti palju katet peal ja eriti kiidetakse, et juustu on rohkelt,” räägib sortimendijuht. „Kutsusime külla ka Itaalia pitsameistrid, kes kiitsid väga meie ahjusid. Eesti on pitsamüügis ees ka Lätist ja Leedust ehk vaatamata oma väiksusele oleme nagu selle regiooni pitsariik Itaalia!”

Eesti inimene armastab pitsa kõrval ka teisi pagaritooteid

Kaijanen muigab, et ükskõik kui tervislikuna püüda tooteid välja panna, jooksevad koolilapsed kohe poodi sisenedes pagariosakonda saiakesi valima. Pole ka ime, sest Rimi pagaritooted on maitsvad ja täidavad hästi kõhtu. Ja nende lõhn levib üle poe alates kaupluse avamiskellaaegadest alates läbi kogu päeva. „Värsked küpsetised meeldivad kõigile ning soovime, et pagaritoodete lõhn oleks juba hommikul igas kaupluse nurgas ja kestaks terve päeva. Ka kell 17 või kell 18 töölt tulev inimene on teeninud värske küpsetise.”

Foto: Rimi Eesti Food AS

Kui pitsaküpsetaja valmistab pitsasid, siis muude küpsetiste jaoks on väljaõppinud pagar, kes teab täpselt, kui palju mingi toode peab ahjus olema ja milline toode vajab millisel temperatuuril küpsetamist. Kõigi müüdavate pagaritoodete lõikes on lisaks pitsale olnud läbi aastate hittideks moosipall, šokolaadisõõrik, lihapirukas ja tume ciabatta.

„Tahame oma klientidele pakkuda kvaliteeti ja laia valikut, arendades pidevalt uusi maitseid. Meelsasti pakume ka temaatilisi küpsetisi – jõulude ajal punase kattega sõõrikud ning Halloweeni ajal oranže pärlikestega sõõrikud. See tekitab pidulikku meeleolu nii külastajatele kui ka pagaritele,” räägib Kaijanen. „Ka vastlakukleid teeme ise algusest lõpuni ning oleme oma imeheade martsipani ja moosiga kuklite eest saanud hulgaliselt auhindu. Tänavu veebruaris müüsime üle 70 000 värskelt valminud ja lõhnava Rimi vastlakukli.”

Rimist saad pitsasid ka ette tellida! Ettetellimiseks helista sulle sobiva kaupluse numbrile, anna teada, millist pitsat soovid ning millal oled valmis pitsale järgi tulema.

Foto: Rimi Eesti Food AS
Copy
Tagasi üles