Vene saatkonnas tülitsenud naine jäi viisata

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentina Suun.
Valentina Suun. Foto: SCANPIX


Kui Eesti kodanik Valentina Suun (pildil) tahtis minna külastama sugulasi Venemaal, ei osanud ta ette kujutada, et viisa vormistamine lõpeb pöördumisega politsei poole.


4. aprillil läks ta Koeru vallast koos tütrega Tallinna Vene saatkonda viisa järele, kuid kohapeal selgus, et viisa asjus on talle eitavalt vastatud, ja seda ilma selgitusteta.

«Kui läksin saatkonda, tuli vastu mees, keda ma pole varem näinud, ja küsis, kas me pöördusime politseisse. Vastasin, et jah. Siis sain vastuseks, et viisa öeldi mulle ära,» rääkis Suun, kelle arvates võis selle põhjuseks olla vaid konflikt saatkonna töötajaga viisataotluse vormistamise päeval.

26. märtsil tekkis konflikt selle tõttu, et Suuni sõnul rääkis üks saatkonna meesametnik jämedalt ühe eaka külastajaga. Suuni tütar astus vanema naise eest kaitseks välja. Kokkuvõttes sai Suuni sõnul tema tütar löögi rinna piirkonda. Tütar pöördus politseisse ja viimane alustas kriminaalmenetlust.

Postimehe päringule, miks Suun ei saanud viisat, vastas saatkond, et rahvusvahelise praktika kohaselt üldiselt ei pea eitavaid vastused selgitama.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja ütles, et kui selgub, et väidetavast lööjast saatkonna töötajal on diplomaatiline puutumatus, siis see tähendab, et juurdlus antakse edasi Venemaa võimudele. PM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles