Valitsus toetas asendusteenistusse minejatele alampalga maksmist

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relva kandmise asemel eelistavad mõned noormehed asendusteenistust.
Relva kandmise asemel eelistavad mõned noormehed asendusteenistust. Foto: Corbis / Scanpix
Valitsus kehtestas täna vastu võetud määrusega kaitseväe asemel asendusteenistuse valinutele igakuiseks toetuseks alampalga, mis praegu on 4350 krooni.


Postimees.ee on varem kirjutanud, et praegu maksab asendusteenistuslasele töötasu tema tööandjaks olev asutus, kuna asutuste palgatasemed on  erinevad, siis on ka asendusteenistuslaste palgavahed suured.

Määruse kohaselt maksab kaitseressursside amet asendusteenistuslasele igakuist toetust tema asendusteenistuslepingus märgitud teenistuskohta saabumise päevast alates.

Toetust makstakse ka puhkusel viibimise aja eest, eraldi puhkusetasu ei ole ette nähtud.

Toetust ei maksta teenistusest omavoliliselt puudutud aja eest, samuti ajal, kui asendusteenistus on peatatud kaitseressursside ameti arstliku komisjoni otsuse alusel tervise seisundi tõttu tegevteenistuseks ajutiselt mittekõlblikuks tunnistamisega kuni kaheks kuuks.

Toetust ei maksta ka siis, kui teenistus on peatatud seoses asendusteenistuslase tõkendina vahi all viibimisega üle 10 päeva.

Eelnõu seletuskirja järgi ei hüvita riik asendusteenistuslaste majutus- ning toitlustuskulusid.

Asendusteenistus on ette nähtud isikutele, kes usulistel või kõlbelistel põhjustel ei soovi ajateenistust läbida.

 Samal teemal loe ka «Sõjaväele asendusteenistust eelistanud hakkavad riigilt palka saama».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles