Linn maksab autoteisaldajale valuraha

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Tallinna linnavalitsus kiidab homsel istungil ilmselt heaks kompromisskokkuleppe osaühinguga 15075 ning eraldab raha ettevõtte poolt esitatud rahalise nõude tasumiseks.


Autode teisaldamisega tegelenud osaühing 15075 endise ärinimega OÜ Cirtemon nõuab linnalt lepingu rikkumise eest summat, mis koos viivistega ulatub üle 1 100 000 krooni.

Tallinna liikluskorralduskeskus sõlmisid 16. jaanuaril 2002 Cirtemoniga lepingu valesti pargitud autode teisaldamiseks ja hoidmiseks. Kuigi leping nägi ette, et selle kehtivuse ajal ei tohi linn teistelt firmadelt samasuguseid teenuseid tellida, rikkus linnavalitsus seda lepingupunkti ning ettevõte esitas Harju maakohtusse hagiavalduse kahjutasunõudega.

Hageja nõuab linnalt lepingu rikkumise hüvitamist summas 826 020 krooni ja viivisvõlgnevuse tasumist summas 270 799 krooni ning palub linnalt välja mõista viivise 0,03 protsenti tasumata summast päevas alates 21. novembrist 2008 kuni kohustuse täitmiseni. 18. veebruari seisuga oli nõude suuruseks kokku 1 119 049 krooni.

Osaühing 15075 on nõus loobuma kõigist nõuetest Tallinna linna vastu juhul, kui linn tasub lepingu rikkumise eest hüvitist 390 000 krooni. Linnavalitsuses homme arutusele tulev eelnõu näeb ette selle summa tasumise, sest kohtuskäimisega võiksid linna kulud lõppkokkuvõttes tunduvalt suuremaks osutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles