Kalevi meediafirma viivitab töötajatele tasude maksmisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Meedia.
Kalev Meedia. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kalevi kontserni meediaäriga tegelev tütarfirma Via Concept pole töölt lahkunud inimestele maksnud õigeaegselt lahkumistasusid, samuti on seni veel firmas tööl olevatel inimestel saamata jäänud puhkuserahad.


Mitu ettevõtte töötajat on BNSile kinnitanud, et Via Concept pole viimase kolme nädala jooksul maksnud lepingujärgseid koondamis- ja puhkusetasusid ning firma juhtkond maksmatajätmise põhjuseid neile selgitada ei soovi.

4. märtsil teatas Kalev börsile, et Via Concepti uueks juhatuse liikmeks sai Andres Heliste. Ühtlasi kutsuti juhatusest tagasi senine juhatuse liige ja Kalevi meediaäri käivitaja Alar Pink.

Heliste rääkis reedel BNSile, et ei oska töötajate süüdistusi kommenteerida, kuna ta ei valda ettevõtte kohta veel kogu informatsiooni.

Heliste lisas, et uue töötajana katsub ta esialgu aru saada, mis ettevõttes toimub, ning seejärel tuleb luua uus kontseptsioon. «Proovime ikka mingit asja teha,» lisas ta.

Heliste on ka kinnisvaraarendusega tegelevate firmade OÜ Ordesall Group ja Arquette Group juhatuse liige. Krediidiinfo andmetel on ta kehtivalt seotud ka ettevõtetega Rahe Trading OÜ, Tulipuu OÜ, Koprapojad OÜ ja Est Bul Invest OÜ. Lisaks on ta varem olnud seotud mitmete äriühingute tegevusega.

Äriregistri andmetel on Heliste ka Erakond Eestimaa Rohelised liige.

Via Concept andis välja mitmeid ajakirju, opereeris kahte telekanalit, uudisteportaali ja raadiojaama. Praeguseks on kõik ajakirjad kinni pandud ning telekanal Kalev Sport on müüdud Toomas Lepale, kes otsib kanalile investoreid. Edasi tegutseb ka kalev.ee uudisteportaal.

Via Concept on siiani teatanud vähemalt 150 inimese koondamisest, mis on umbes kolm neljandikku kogu varasemast töötajaskonnast.

Ettevõtte raskused tulid ilmsiks aasta alguses, kui firmal oli raskusi Tallinna kesklinnas asuva kontori üürimaksete tasumisega.

Ettevõtte maksuvõlg on 4. märtsi seisuga 4,5 miljonit krooni, millele lisanduvad intressid summas 108 000 krooni. Lisaks on ettevõttel liisinguvõlad, kohustused inkassofirma ja mitmete teiste äriühingute ees.

Kalevi meediategevus on toonud 1,5-aastase tegutsemisperioodi jooksul kümneid miljoneid kroone kahjumit. Viimase kuue kuu kahjum oli 50 miljonit krooni.

Kalevi kontserni uueks ärinimeks on Luterma. Via Concepti varasem nimi oli Kalev Meedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles