Tornide väljak muutub lille- ja ürdiaiaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tornide väljak mulluste vanalinnapäevade ajal.
Tornide väljak mulluste vanalinnapäevade ajal. Foto: Peeter Langovits.

Tänavu suvel toimub Tornide väljaku pargis Tallinna Lillefestival 2009.


Festivalil osalevad 27 kodumaist aianduskunstiga tegelevat firmat ja üksikisikut ning külalised Venemaalt, Soomest, Rootsist, Makedooniast ning Ukrainast.

«Osavõtjad rajavad Tornide väljaku parki 3.-5. juunini üle 30 iluaia. Need jäävad linnarahvale ning linnakülalistele imetlemiseks sinna kuni 6. oktoobrini. Nelja kuu vältel toimuv suurfestival on jagatud 12 erinevaks teemapäevaks ning kontsertõhtuks,» rääkis festivali organiseerimist juhtiv abilinnapea Deniss Boroditš.

Kadrioru pargi direktori Ain Järve sõnul kujuneb ürdi- ja lilleaed Tornide väljakul kindlasti Tallinna üheks turismimagnetiks. Järve rõhutas, et Tornide väljak on juba ajalooliselt aianduse ja näitustega seotud koht, kuna keskajal asusidki just seal linnakodanike ürdi- ning köögivilja aiad. Kuni 1931. aastani asus praegusel Tornide väljakul Eesti Põllumeeste Seltsi näituseplats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles