Tallinna eliitkoolide ühiseksamitele registreerus 850 õpilast

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Agur enda juhitava kooli juures.
Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Agur enda juhitava kooli juures. Foto: Toomas Huik

Täna kell 10 algavatele ühiskatsetele Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG), Tallinna Inglise kolledži ja Tallinna reaalkooli 10. klassi sisseastumiseks registreerus umbes 850 õpilast, kellest vastu võetakse 300, ütles GAGi direktor Hendrik Agur intervjuus Kuku raadiole.


Iga õpilane pidi märkima, milline kolmest koolist on tema esimene eelistus. Seda, millisesse kooli kõige rohkem soovijaid on, praegu Aguri sõnul ei teata, see selgub pärast eksamite tegemist.

Kui õpilane ei pääsenud oma esimesena eelistatud kooli, pakutakse talle võimalust minna teisena eelistatud kooli.

Õpilased peavad tegema matemaatika, füüsika, eesti keele ja inglise keele eksami ning üldvõimekustesti. Kokku on selleks aega 4 tundi.

Ta lisas, et kui õpilane soovib minna õppima humanitaarklassi, siis ei pea ta näiteks füüsika testi maksimumhindele sooritama - igale õppeharule on koostatud oma koefitsient ja humanitaarõppes on füüsika testi tulemus vähem tähtis kui reaalklassis.

Praktiliste tööde tulemused avalikustatakse 1. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles