Bõstrov: vene saadiku jõudmine europarlamenti on reaalne

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maardu linnapea Georgi Bõstrov
Maardu linnapea Georgi Bõstrov Foto: Marina Puškar.

Maardu linnapea Georgi Bõstrovi sõnul koonduvad kohalikud vene poliitikud europarlamendi valimistel Ühendatud Vasakpartei nimekirja alla, mis avab reaalse võimaluse võita valimistel üks parlamendikoht.


Bõstrov kirjutab oma koduleheküljel, et möödunud reedel ühtse Vene nimekirja kolme võimaliku liidri vahel saavutatud kokkulepe näeb ette, et europarlamendi valimistele minnakse üheskoos Ühendatud Vasakpartei (EÜV) nimekirjas, vahendavad

ERR Uudised

.

Lisaks Bõstrovile soostusid EÜV nimekirjaga liituma Vene Kodanike Liidu esimees Juri Mišin ja Inimõiguste Teabekeskuse direktor Aleksei Semjonov. Neljas esinumbripretendent Dimitri Klenski on Bõstrovi teatel otsustanud siiski osaleda valimistel sõltumatu kandidaadina.

Bõstrov tõdes, et EÜV-l ja kandidaatidel seisab nüüd ees suur töö valijatega, et ühtse nimekirja moodustamine päädiks ka vähemalt ühe saadikukohaga europarlamendis.

Aleksei Semjonov ütles ERR uudisteportaalile, et otsus kandideerida ühises nimekirjas ei sündinud kergelt, kuid kõik on mõistnud, et teist teed ei ole.

«Venekeelseid valijaid lihtsalt ei ole nii palju, et me võiks eraldi kandideerides valituks osutuda, ainuke võimalus on minna välja ühtse nimekirjaga,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles