Seppik: Keskerakonna on viinud võlgadesse halb juhtimine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakonnast lahkunud ja ka Tallinna volikogu keskfraktsioonist välja astunud Ain Seppik ütles BNSile antud intervjuus, Keskerakonna on viinud ainsa parlamendierakonnana võlgadesse halb juhtimine.

«Mis puutub erakonna rahaprobleemidesse, siis tänaseks juba viis aastat ma ei tea, mis seal toimunud on, aga enne suutsime panna erakonna rahastamise enam-vähem normaalselt toimima,» tõdes Seppik.

«2007. aasta seisuga oli finantsseis, ma isegi ütleksin, et hea. Mis pärast seda juhtunud on, võib ainult aimata ja natuke ka teada. Ilmselt juhtus see, et kulutati üle ja ei suudetud langeva majanduse tingimustes enam katta seda annetuste või riigilt saadava rahaga. Täiesti halb juhtimine.»

Seppiku sõnul viisid Keskerakonna võlgadeni kolm asjaolu – Euroopa Parlamendi valimiste kampaania, kohalike omavalitsuse volikogude valimiste kampaania 2009. aastal ning kontoriehitus Tallinna vanalinna.

«Taheti vist Savisaarele sinna ehitada kabinet läbi kahe korruse. Väike eufooria, kulutused tehti ära ja siis selgus, et raha pole,» nentis ta. «Täna elab Keskerakond puhtalt riigieelarve eraldiste peal. Kui need peaksid katkema, oleks Keskerakond pankrotis.»

Kuna aga Keskerakonnal on teada nelja aasta perspektiivis toetuste laekumised riigieelarvest, siis tuleb partei Seppiku sõnul võlgadest kindlasti välja.

«Kallo [Kalev Kallo, Keskerakonna finantssekretär] on kõva käega mees, ta hoiab seda asja seal hambad ristis kontrolli all. Edgar Savisaare ja Priit Toobali [erakonna peasekretär] peale siin loota ei saa, sest nemad oskavad kulutada. Sisse tuua Savisaar muidugi oskab, aga Toobal ei oska sedagi. Kes tänastest ärimeestest võiks teda usaldada? Ma ei kujuta ettegi, et keegi võiks temaga mingi suure tehingu teha,» sõnas Seppik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles