Kõige armuandvam president oli Lennart Meri

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Armuandmiste statistikast selgub, et kõige rohkem on kolmest taasiseseisvunud Eesti presidendist süüdimõistetutele armu andnud Lennart Meri, kõige vähem praegu ametis olev president.

Kokku on taasiseseisvuse 18 aasta jooksul presidentidelt armuandmist palunud enam kui kaks ja pool tuhat süüdimõistetud kurjategijat, kirjutab nädalaleht Den za Dnjom. Neist rahuldati vaid 102 isiku palved.

Lennart Merile on tema mitmekordse ametiaja tõttu saabunud ka kõige rohkem armuandmispalveid, millest Meri rahuldas 71, püstitades sellega omalaadse rekordi.

President Arnold Rüütlile saadeti tema ametisoleku aastail 637 armuandmispalvet, millest riigipea rahuldas 28.

Seevastu Toomas Hendrik Ilves on ilmutanud kõige halastamatumat meelt, andes ametisoldud kahe ja poole aasta jooksul armu vaid kolmele isikule 297 tema poole pöördunust.

Lihtne statistika näitab seega, et kui Meri ja Rüütel rahuldasid keskmiselt iga 21. armuandmispalve, siis Ilves vaid iga sajanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles