Viiuliga punkar

Valner Valme
, muusikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigel Kennedy: kui ma mängin surnud meeste muusikat, siis ma ei pea välja nägema nagu matustel.
Nigel Kennedy: kui ma mängin surnud meeste muusikat, siis ma ei pea välja nägema nagu matustel. Foto: Nokia Kontserdimaja

Esmaspäeval esineb Tallinnas Nokia kontserdisaalis vastuoluline ja seda põnevam muusik. Kas klassika ja punk käivad kokku? Ei käi. Või käivad. Miks mitte, nagu vanad eestlased ütlesid!

Omaaegse lapsstaari Nigel Kennedy (55) kohta öeldakse õigustatult «punkviiuldaja» – mitte ainult sagedase harjasoengu tõttu, vaid ka muusikalise julguse ning äkiliste sõnavõttude pärast. «Kuigi ma mängin surnud heliloojate loomingut, ei tähenda see, et peaksin välja nägema nagu matustel,» on Nigel Kennedy oma imago kohta öelnud.

Samas on Kennedy vaieldamatult üks maailma edukamaid, kui mitte edukaim klassikalise muusika viiuldaja, kes on esitanud (ja suuresti ka plaadistanud) kõiki kuulsamaid klassikalisi viiulikontserte. Teisalt on ta uuendaja ja žanride segaja, keda on enim mõjutanud Jimi Hendrix ning kes on muude rokiteoste seas tõlgendanud The Doorsi loomingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles