Küsitlus: kuidas suhtute vanemahüvitise ülempiiri langetamisse poole võrra?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Kamp
Kristi Kamp Foto: Silja Kaigu

Karmen Pritson (32)
lapsega kodus

Ma ei ole kunagi sellest nii mõelnud, et kui ülempiiri langetatakse, kas ma oleks üldse sünnitanud või kas mul jätkuks raha lapse toitmiseks. Raskem on kindlasti neil, kes saavad miinimumi. Ma ei usu, et selle pärast vähem lapsi sünnib.

Kristi Kamp (28)
lapsega kodus

Mina olen küll selle võimaluse vastu, sest mul oli tööl käies kõrgem palk kui 15 000 krooni ja selle otsusega oleksin kaotanud päris palju raha. Minu arvates võib see otsus panna osa kõrgemapalgalisi inimesi mõtlema, kas muretseda lapsi või mitte.

Ants Kaasik (57)
haldusspetsialist

Ülempiiri langetamise otsus oleks ebaõiglane nende suhtes, kes nüüd saavad lapse. Selline otsus oleks varem pidanud teada olema. Kindlasti mõjutab ülempiiri langetamine näiteks üksikvanemat, kes varem sai suuremat palka kui 15 000. 

Andro Kullerkupp (33)
firmajuht

Igasugune vanemahüvitis on parem kui mitte midagi. Teisalt peavad praegu kõik panustama riigieelarvesse ja otsus oleks mõistlik. Võib-olla kaotada osaliselt ära õppelaenu kustutamine ja langetada vanemahüvitise ülempiiri natuke vähem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles