Ülikoolid käivitasid eestlastest Aasia eksperte koondava andmebaasi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Kristjan Teedema

Käivitus Tallinna Ülikooli, Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli ühise õppemooduli «Aasia ühiskonnad, majandus ja poliitika» mittetulunduslik arendusprojekt, mis koondab eestimaalastest Aasia eksperdid ühtsesse andmebaasi. Andmebaasiga ASIA on tänaseks liitunud rohkem kui 40 inimest.

Andmebaasi eesmärgiks on Eesti ettevõtete ja organisatsioonide jaoks teha lihtsamaks Aasia teemalist oskusteavet omavate eestimaalaste ülesleidmise. Teisalt peaks andmebaas andma võimaluse Eesti Aasia spetsialistidele oma teadmiste või oskuste rakendamiseks. Ühtlasi on uue andmebaasi eesmärk suurendada Aasiaga seotud eestimaalaste omavahelist lävimist.'

Andmebaas on avalik ja seda saavad kasutada kõik avaliku- ja erasektori organisatsioonid ning eraisikud, kel huvi või vajadus Aasia teemalise info või nõuande järele.

Andmebaas on mittetulunduslik projekt ja sellega liitumine ning baasi kasutamine on kõigile eraisikutele ja organisatsioonidele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles