Sotsiaalministeerium eraldab naiste varjupaikadele 430 000 eurot

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuba Tartu naiste varjupaigas
Tuba Tartu naiste varjupaigas Foto: Sille Annuk

Sotsiaalminister saatis täna Riigikogule riigieelarve muudatusettepaneku rahastada naiste varjupaikasid järgmise aastal 430 000 euroga.

Seni on varjupaikasid rahastatud vaid projektipõhiselt.

 «Kõik varjupaigad Eestis on loodud kodanikualgatuse korras ja on tähtsaks abiosutajaks väärkoheldud naistele,» ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas. «Eestis on 11 varjupaika, kuhu abivajavad naised saavad pöörduda ja Sotsiaalministeeriumile on oluline nende toetamine riigi eelarvest.»

Sotsiaalminister esitas riigikogule ka ettepaneku kiirabi eelarve suurendamiseks, et tõsta kiirabitöötajate palkasid ja rahastada viit uut kiirabibrigaadi. «Eesmärk on parandada abi kättesaadavust üle Eesti,» lausus Rõivas. «Uued brigaadid tulevad Türi linna, Jüri asulasse Rae vallas, Õismäele ja Lasnamäele Tallinnas ning viies lisanduv brigaad on planeeritud Annelinna Tartusse.» Selleks aastaks on ette nähtud 28,7 miljonit eurot, 2014. aastaks planeeritakse ligi 2,4 miljonit eurot lisarahastust.

Kiirabi ümberkorraldused algasid 2012. aasta detsembris ja need viiakse ellu kolme järgneva aasta jooksul eesmärgiga parandada ja ühtlustada kiirabi kättesaadavust riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles