Tšižikov tahab Rahvaliidu esimeheks saada

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvar Tšižikov
Ingvar Tšižikov Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees / kollaaz Katri Karing

Märtsis Rahvaliidust välja visatud aseesimees Ingvar Tšižikov usub enda partei liikmeks ennistamisse ja lubab kandideerida erakonna esimeheks.

«Jaa, loomulikult,» vastas Tšižikov Postimees.ee küsimusele, kas ta kavatseb Rahvaliidu esimeheks kandideerida, kui ta selle liikmeks ennistatakse.

Tšižikov taotles nimelt pühapäevasel erakonna kongressil tema Rahvaliidu liikmeks ennistamise arutamist, kuid selleks oli vaja 90 protsendi delegaatide poolehoidu, mida see aga ei saanud.

Nüüd on tal plaan esitada ennistamise küsimus erakonna volikogule, et see saaks lisada selle erakonna järgmise, tõenäoliselt juunikuus korraldatava kongressi päevakorda.

Tšižikovi sõnul tähendaks see otsus mitte ainult tema erakonna liikmeks ennistamist, vaid ka seda, et ta kuulutatakse taas partei aseesimeheks.

Samuti saaks ta pärast seda otsust kandideerida erakonna esimeheks.

Tšižikovi väitel käib erakonnas praegu puhastumine ning uuenenud Rahvaliit saab järgmises riigikogus 10-20 kohta.

Tema hinnangul on n-ö sotsimeelseid rahvaliitlasi 9500st kuskil 500 ehk selge vähemus, kes aga olid lihtsalt sattunud miskipärast erakonnas mõjukatele positsioonidele.

Tšizikovi optimismi ei vähenda seegi, et üks osa erakonna eliidist on juba liitunud või ühinemas teiste parteidega ja teine osa on teatanud, et 2010. aasta riigikogu valimistel ei kandideeri.

Tema väitel kasvab Rahvaliidus peale uus põlvkond poliitikuid, kes toob erakonna pildile tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles