Peaminister Ansip: valu oli korralik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip rulluisutamas
Peaminister Andrus Ansip rulluisutamas Foto: Andres Ehrenpreis

Vilniuses ägeda puusavalu tõttu haiglasse sattunud peaminister Andrus Ansip ütles, et tunneb end pärast valu blokeeriva süsti saamist palju paremini ja loodab homme tööle naasta.

«Juba laupäeval pärast rulluisutamist tundsin vasakus puusas kerget valu. Pühapäeval ei olnud midagi, esmaspäeval käisin uuesti uisutamas, sõitsin 55 kilomeetrit Lillepi pargis, keskmine kiirus oli 27 kilomeetrit tunnis, ei mingit probleemi,» rääkis peaminister Postimees.ee’le.

Täna hommikul Vilniuses Läänemeremaade Nõukogu tippkohtumisel sõnavõtuga esinemise ajal hakkas aga Ansipil puus valutama. «Tekkis tahtmine valu vaigistava tableti järele, sest valu oli tõesti äge. Sealsed kohalikud meedikud arvasid, et peaks tegema uuringud,» rääkis ta haiglasse sõitmise põhjustest.

Ansip rõhutas, et sõitis kohale tippkohtumisel temale sõitmiseks antud autoga ja kus vaja, kõndis ise jalgsi.

Vilniuse haiglas tehti peaministrile mitmed uuringud, sealhulgas tuumamagnetresonants- ja ultraheliuuring. «Mingeid purustusi ega suuri põletikukoldeid ei avastatud, mis on hea. Siis tehti valu blokeeriv süst, mõnda aega pean lesima, siis lähen lennukisse ja tulen Tallinnasse,» sõnas Ansip.

Valu põhjuseks tunnistati närvipõletik. «Arvata võib, et tegin sportimisega liiga, aga ega arstid seda ütlema kipu, millest see tekib.»

Kunagi varem ei ole aktiivselt sporti tegeval Ansipil niisugust teravat närvivalu olnud. Arstid olid soovitanud nüüd elu natuke rahulikumalt võtta ja mitte nii aktiivselt sportida. «Maratone ei tohiks sõita,» naeris Ansip. «Minu rulluisutamised on alati pikemad kui maraton, 50-70 kilomeetrit korraga, minu jaoks on see normaalne treening. Vaatan, mis saab.»

Peaminister lisas, et on Leedu arstidele väga tänulik, et nad tema valu nii tõsiselt võtsid. «Mina ju ei tea, mis ohud on, aga kui kardetakse midagi tõsisemat, et siseelundid või selgroovigastus võivad valu mujale anda, siis saan aru, et uuringud on õigustatud. Tunnistagem, valu oli korralik.»

Uuringutele sõitmise tõttu lahkus Ansip nõukogu istungilt suhteliselt varakult. Kavas olnud lõunasöök ja pressikonverents jäid ära, kuid Eestit esindas tippkohtumisel suursaadik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles