Rüütel ei taha Ukraina pingete kommenteerimisega poliitikuid mõjutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel.
Arnold Rüütel. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

President Arnold Rüütel ei kommenteeri Ukrainas tekkinud pingelist olukorda, kuna ta ei soovi oma kommentaaridega tegevpoliitikuid mõjutada.

«Kahjuks vastas Rüütel, et ta on viimasel ajal loobunud enamikust kommentaaridest, et mitte segada tegevpoliitikuid nende töös ja mitte avaldada neile liiga suurt isiklikku mõju,» teatas Rüütli nõunik-sekretär Inna Feldbach vastuseks Postimehe palvele kommenteerida pingelist olukorda Ukrainas ning Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare palju vastukaja tekitanud avaldust Ukraina olukorra kohta.

Rüütli hinnangul peaks tegevpoliitikute seisukohad kujunema vastavalt nende põlvkonna südametunnistusele ja asendile võimupüramiidis.

«Härra Rüütel eelistab pehmeid töövorme, näiteks Tartu tänavalaste abistamine Lions klubi kaudu ja muud seesugused ettevõtmised, mida ta peab endale praegusel ajal kohasemaks,» märkis Feldbach.

Arnold Rüütel nõustas aastatel 2007-2008 president Viktor Juštšenko kutsel Ukrainat reformide läbiviimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles