Päästeamet: inimesed alahindavad ujuma minnes alkoholi ohtlikku mõju

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Päästeameti kinnitusel näitavad suvised veeõnnetused, et inimesed alahindavad ujuma minnes alkoholi ohtlikku mõju.

«Just möödunud nädalavahetuse hakul kui ka lõpus sai päästeamet kaks väljakutset veekogu ääres istunud ja napsitanud inimeste juurde, kelle sõnul oli nende kaaslane vette läinud ja kadunuks jäänud või vee alla vajunud. Mõlemal juhul leiti kadunuks jäänud sõber hiljem uppununa,» ütles päästeameti pressiesindaja Postimehele.

Tema sõnul iseloomustab pea kolmandikku uppunutest alkoholijoove. Eelmisel aastal oli joobes lausa 40 protsenti vees elu kaotanud inimestest.

Pressiesindaja märkis, et ka ainuüksi avalikus kohas alkoholitarbimise keelamine ei võõruta inimest oma harjumuspärasest tegevusest. «Inimesed alahindavad ujuma minnes alkoholi ohtlikku mõju. Isegi siis, kui sina või su sõber olete joonud ainult väikese koguse alkoholi, on vette minek ohtlik. Meeles tuleb pidada, et kui jood, siis ära uju ning takista oma sõpra, kes seda reeglit eirata tahab,» ütles ta.

Päästeameti pressiesindaja sõnul aitab traagilisi õnnetusi ära hoida eelkõige inimeste endi tähelepanelikkus ja hoolivus nii iseenda kui teiste suhtes.

Eesti eri paigus on sel aastal veeõnnetustes elu kaotanud kokku 30 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles