Laar: vajame tegusat psühholoogilise kaitse keskust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL-i auesimees ja ekspeaminister Mart Laar.
IRL-i auesimees ja ekspeaminister Mart Laar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kunagise peaministri, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva Mart Laari hinnangul näitab Eesti-Vene piiril kinni võetud kaitsepolitseiniku Eston Kohvri juhtum tungivat vajadust tegusa psühholoogilise kaitse keskuse järele, sest Eestist tulev info on aeglane ja lünklik.

Praegu Eesti Panga nõukogu juhtiva Laari sõnul on tegu tõsise juhtumiga, mille eesmärk on tekitada Eestis hirmu ja ebakindlust ning näidata, et Venemaa võib hoolimata meie NATO liikmesusest teha siin, mis ise tahab. «Meie peame käituma neile sihtidele vastupidiselt – mitte kartma ega kaotama enesekindlust ning Eston Kohvri koju tooma ega mitte enne jätma,» ütles ta Postimehele.

Seejuures peaksid Eesti ministrid lõpetama tema hinnangul jutud «konstruktiivsest dialoogist Venemaaga», sest seda pole ning vaevalt et vähemalt Vladimir Putini ajal ka tuleb.

«Oleme pigem väikesed, aga ausad. Muidu võime ju kartma hakata, et peaks Eestisse üle idapiiri tungima suurem kamp rohelisi mehikesi, teatab siseminister meile televisioonis, et esiteks on Eesti piir kindel, teiseks on ta oma Vene kolleegiga juba väga konstruktiivses dialoogis ning kolmandaks on Eestis algatatud arutelu ajateenistuse lühendamise üle,» märkis ta.

Laari sõnul näitab kogu juhtum samas ka tungivat vajadust tegusa infosõja või psühholoogilise kaitse keskuse järele. «Eestist tuleva info aeglusele ja lünklikkusele on isegi meie sõbrad osutanud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles