Ministeerium: Kruusmaa on osakonnajuhi kohale arvestatav kandidaat

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodav osakond hakkab juhtima piiri valvamisega seotuid küsimusi.
Loodav osakond hakkab juhtima piiri valvamisega seotuid küsimusi. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Siseministeerium kinnitab plaanitava piirivalveosakonna asutamist, mille juhiks peaks eelkokkulepete põhjal saama politsei- ja piirivalveametist lahkudes 30 000-eurose koondamistasu saanud Rando Kruusmaa.

Pressiteenistuse teatel plaanitakse ministeeriumi praegune migratsiooni- ja piirivalvepoliitika osakond jagada vastutusalade põhjal kaheks eraldi osakonnaks. Neist piirivalvepoliitika osakond töötab välja riigipiiri valvamise, piirikontrolli teostamise, piirirežiimi tagamise, merepääste, lennupääste, merereostuse avastamise ja merereostustõrjetöö poliitika, suunab ja koordineerib asjaomaste valitsusasutuste tegevust.

«Eraldi piirivalvepoliitika osakonda on vaja selleks, et ministeeriumis oleks selge vastutaja piiriteemade osas, mis on praeguses julgeolekusituatsioonis ilmselge vajadus,» teatas ministeeriumi pressiteenistus. «Osakonna kaheks jagamisega ei kaasne ministeeriumi koosseisu kasvu. Ministeerium peaks lähiajal valitsusele ettepaneku tegema ka ministeeriumi põhimääruse muutmiseks.»

Osakonnajuhi kohale kuulutatakse välja avalik konkurss. «Kas Rando Kruusmaa plaanib seal kandideerida või ei, selle kohta meil andmed puuduvad. Kui ta kandideerib, on tegemist kindlasti arvestatava kandidaadiga,» teatas pressiosakond.

Kruusmaa kinnitas Postimehele konkursil osalemise kavatsust. «Juhul, kui ma konkursil valituks osutun, saavad meil praeguse politsei- ja piirivalve peadirektori Elmar Vaheriga olema piiritemaatikas kindlasti väga tulised sisulised vaidlused,» lubas Kruusmaa. «Piirivalvega seonduv on jääb minu südame asjaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles