Ebapopulaarsed ülikoolikohad täidetakse läbi häda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikool.
Tallinna Ülikool. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Kui Tallinna Ülikool kuulutas äsja välja täiendava vastuvõtu tasuta õppekohtadele, mis esialgu jäid täitmata, siis Tartu Ülikool täidab ebapopulaarsemad alad lävendipõhise süsteemi järgi nimetades «joonealustega» .

Tallinna Ülikoolis kuulutati täiendav vastuvõtt näiteks pedagoogika loodusteaduste suuna, füüsika ja informaatika erialade bakalaureuseõppesse. Magistriõppes jäid suvise vastuvõtuga täitmata mõned tasuta kohad suulise tõlke, merebioloog-keskkonnaspetsialisti, keskkonnakorralduse, sotsioloogia erialadele ning mitmetele õpetajakoolituse erialadele.

Ülikooli õppeosakonna spetsialist Maarja Liht arvas, et need on lihtsalt ebapopulaarsemad alad ning seetõttu on neile ka varasematel aastatel lisavastuvõtte korraldatud. «Need ei ole raskemad õppida kui muud erialad,» arvas ta.

Täiendava vastuvõtu alusel on tasuta kohad tema kinnitusel tavaliselt ikka täis saadud.
Ka Tallinna Tehnikaülikoolis toimus põhiõppesse täiendav vastuvõtt, üksikutele tasuta õppekohtadele otsiti lisa Virumaa kolledži eestikeelsetel erialadele, Kuressaare kolledži elektroonsete süsteemide erialale ja energeetikateaduskonna geotehnoloogia erialale.
Magistriõppesse algab täiendav vastuvõtt järgmisel nädalal, kuid vaid tasulistele õppekohtadele.

Tartu Ülikool päevasesse õppesse täiendavat vastuvõttu ei korralda, kuna seda pole lihtsalt vaja – lävendipõhise vastuvõtu alusel saadakse kõik tasuta õppekohad täis nii, et vajadusel võetakse ka nn «joonealused» kandideerijad vastu, kinnitati ülikooli õppeosakonna vastuvõtutalitusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles