Repliik: uus kaanepoiss?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindrek Riikoja.
Hindrek Riikoja. Foto: .

Eelmisel nädalal kõditas paljude eestlaste eneseuhkust teade sellest, et tänane Hansapanga juht Erkki Raasuke on üks paremaid kandidaate emapanga Swedbanki juhi kohale. Kas nii ka läheb, selgub tuleval aastal. Selle tõenäosust on täna väga raske hinnata, sest sellisele postile pääsemiseks ei piisa vaid tippjuhi võimekusest.


Samamoodi märgilise tähtsusega on ka tõsiasi, et just Raasukese valis Eesti majandusest ja Swedbanki käekäigust rääkima Financial Times, majandus ajakirjanduse vaieldamatu lipulaev terves maailmas. Ning et mees selleks Swedbanki peamajast ka voli sai.

Välismaiste ettevõtete Eesti kontorites on kogu aeg probleemiks olnud tõik, et eestlasi tippjuhi kohale hästi lasta ei taheta. Ning kui nad sinna pääsevadki, siis reaalset otsustusõigust jäätakse neile väga napilt. Vaadake kasvõi siinseid Soome kapitalil põhinevaid firmasid, kust juhtkond koosneb küll eestlastest, kuid kõige tähtsam koht täidetakase mõningate eranditega ikkagi mõne põhjanaabriga.

Täna ei ole Eestil ühtegi ettevõtjat või tippjuhti, kes oleks rahvusvaheliselt tuntud ja tunnustatud nii-öelda meie esindusnägu. Miks ei võiks selleks olla Raasuke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles