Sotsid toetavad Nestori jätkamist riigikogu esimehena

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon otsustas seada järgmisel nädalal toimuvatel riigikogu juhatuse valimistel parlamendi esimehe kandidaadiks taas Eiki Nestori, kes on sellel kohal töötanud juba kaks aastat.

Saadikurühma esimehe Andres Anvelti sõnul oskab ja tahab Nestor otsida riigikogu töö korraldamisel ja vaidluste lahendamisel erakondadeüleseid kompromisse. «See oluline oskus on tal tekkinud aastatepikkuse parlamendikogemuse tulemusena. Peale selle on tegu meeldiva inimesega, kes suudab ühtmoodi suhelda nii inimesega tänaval kui ministriga kõnepuldis. Sellised professionaalsed ja inimlikud väärtused on riigi tähtsuselt teise ametikoha pidamisel vägagi olulised,» ütles Anvelt erakonna teatel.

Riigikogu esimehe ja kahe aseesimehe valimised toimuvad järgmise nädala neljapäeval. Uue juhatuse volitused kestavad ühe aasta.

Riigikogu esimehe koha annab Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale ning aseesimehe koha Isamaa ja Res Publica Liidule mullustel võimukõnelustel saavutatud kokkulepe. Teise aseesimehe koha saab tavakohaselt opositsioon. Praegu on riigikogu esimene aseesimees Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Helir-Valdor Seeder ning teine aseesimees keskerakondlane Jüri Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles