Galerii: liitlased harjutavad koos kaitseliiduga linnalahingu pidamist (1)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õppus Tormihoiatus 2016 kulmineerub 29. aprilli õhtust kuni 30. aprilli pärastlõunani Võrus toimuva linnalahinguga, kus linna ründab kolmelt suunalt Kuperjanovi jalaväepataljon koos liitlastega. Linna kaitsel on Võrumaa ja Põlva maleva ning Kuperjanovi jalaväepataljoni üksused.

«Linnaruumis sõjaliste õppuste läbiviimine on vajalik mitmel põhjusel. Esiteks selleks, et saada kogemus - linnaruum on keerulisem, situatsioonid ajas väga kiirelt muutuvad ning see nõuab ülematelt väga palju koordineerimist ja kiiret otsuste vastuvõtmist. Lisaks on see võimalus näidata kõigile, mida me oskame ja tõsta huvi riigikaitse vastu,» ütles Võru malevkonna pealik nooremleitnant Toomas Piirmann.

Õppusest võtab osa ligi 200 kaitseliitlast, kes harjutavad lahingutegevuse planeerimist, ettevalmistamist ja läbiviimist hoonestatud alal. Võru linnalahing toimub juba kolmandat korda ja seda tänu heale koostööle Kaitseliidu, Kuperjanovi jalaväepataljoni, linnavalitsuse, kohalike ametkondade ja linnakodanikega.

Laupäeval 30. aprillil kell 14.00 kuni 15.00 on kõik huvilised oodatud kaema Kaitseväe ja liitlaste relvanäitust Võrus Rannatare ees (Vee tänaval), kus sõdurisuppi pakub Naiskodukaitse Võrumaa ringkond.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles