Rongisodijad sundisid Edelaraudteed turvafirmat palkama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee rong.
Edelaraudtee rong. Foto: Sille Annuk / Postimees

Rongivagunitelt graffiti eemaldamine on nii kulukas, et Edelaraudtee pidas odavamaks palgata ronge valvama turvafirma, mis neil jaamades ööpäevaringselt silma peal hoiab.

Ühe vaguni ühe külje puhastamine graffitist maksab 640 eurot ehk ligi 10 000 krooni, vahendab Reporter.ee.

«Esimene prioriteet on meie jaoks alati olnud ohutus raudteel,» ütles Edelaraudtee Halduse AS juhataja Neddy Kramer. «Me kardame seda, et seisuparkides, kui need noored tulevad sinna seda graffiti-nalja tegema, et ronivad teinekord rongi alt läbi ja mõni jääb näppudest või käelabast ilma.»

«Teine asi on see, et see graffiti iseenesest on meile kulukas, see maksab sadu tuhandeid meie jaoks,» rääkis ta. «Odavam on 24/7 valvata kaamerate all.» Samuti tõi Kramer välja, et kaamerad aitavad ennetada pisivargusi.

Lisaks kaameratele kontrollivad Edelaraudtee territooriume ka turvamehed.

Ka Elektritaudteel on noorte kunstnikega probleeme olnud – selle aasta esimese pooleteise kuuga on soditud juba neli vagunit.

«Me teame oma Soome kolleegidelt, et Soomeski on see probleem, et mingisugused noorterühmad värvivad seal oma embleemidega rongid üle ja võimalikult kiiresti postitavad need pildid internetti, et kuulsust koguda,» rääkis Elektriraudtee AS avalike suhete juht Norbert Kaareste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles