Blogi: riigikogu viie fraktsiooni juhid esitasid Rõivasele ultimaatumi (28)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Teisipäeva hommikul teatas Rõivas, et tema tagasi ei astu
  • Viis erakonda teatavad, et kavatsevad kolmapäeval valitsusjuhti umbusaldada
  • Martin Helme EKREst: uude valitsusse peaks saama ka EKRE ja Vabaerakond

Täna kell 13 kogunesid riigikogu viie fraktsiooni juhid, et arutada peaminister Taavi Rõivase otsust ametist mitte taanduda. Kohtumise tulemusena teatasid parlamendirühmade juhid, et panevad kolmapäevasel umbusaldamisel peaministri vastu seljad kokku. 

Reformierakonna koalitsioonipartnerid Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning Isamaa ja Res Publica Liit tegid eile õhtul Rõivasele ettepaneku ise ametist tagasi astuda ja teatasid, et alustasid konsultatsioone uue, Keskerakonna juhitava valitsuse loomiseks. Eile kommentaaridest hoidunud Rõivas teatas täna hommikul pärast erakonna juhatuse koosolekut, et ei nõustu praeguste partnerite survel tagasi astuma ning laseb riigikogul eile menetlusse antud umbusaldusavaldust homme hääletada. Enne arutelu tahab ta teha riigikogu ees poliitilise avalduse.

Riigikogu Keskerakonna, Vabaerakonna, EKRE, IRLi ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsioonide esimehed kohtusid seepeale täna parlamendihoones, et ühiselt arutada peaminister Taavi Rõivase tänast otsust mitte aktsepteerida koalitsioonipartnerite üleskutset taandada end valitsusjuhi ametist.

Tagasi üles