Kohvimekiga lambapraad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvimekiga lambapraad
Kohvimekiga lambapraad Foto: Jaan Heinmaa

4 dl maitsestamata jogurtit

1 sl jahvatatud vürtsköömneid (cumin)

1,5 sl tumedat pruuni suhkrut

1,5–2 tl lahustuvat kohvipulbrit

¼ tl jahvatatud nelki

1 lambakints või 1,5–2 kg lambalihatükk

Kuumuta ahi 220–230 kraadini. Sega jogurti sisse vürtsköömen, suhkur, kohvipulber, nelk ja vähehaaval suhkur. Kui suhkur on segades sulanud, tõsta lambatükk ahjuplaadile asetatud restile. Maitsesta liha korralikult soola-pipraga. Kata praad 1/3 jogurtiseguga ja keera liha ümber. Maitsesta teinegi pool ja määri peale ülejäänud jogurtipasta. Küpseta lammast ahju ülaosas 30 minutit. Kui lihatermomeeter näitab, et praad on seest 70 kraadi, võta see välja. Kata fooliumiga ja lase 10 minutit taheneda. Viiluta ja serveeri kõrvale sidruniga maitsestatud kuskussi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles