Paet: on aeg tugevdada suhteid Pärsia lahe riikidega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Urmas Paet.
Eesti välisminister Urmas Paet. Foto: Mihkel Maripuu

Välisminister Urmas Paet kohtus Astanas Katari rahvusvahelise koostöö ministri Khalid bin Mohammed Al-Attiyah'iga, et arutada riikidevahelist koostööd.


Paeti sõnul tuleb Katariga tugevdada nii poliitilisi kui majandussuhteid. «Suhted Pärsia lahe riikidega on Eestil seni olnud suhteliselt tagasihoidlikud ning on aeg neid tugevdada,» märkis ta välisministeeriumi teatel.



Paet ütles, et Eesti soovib Katariga täiendada ka lepingulisi suhteid. «Nii oleme valmis majanduse, kaubanduse ja tehnilise koostöö leppe ning investeeringute kaitse leppe sõlmimiseks,» ütles Paet. «Eesti loodab ka, et läbirääkimised vabakaubanduslepingu sõlmimiseks Euroopa Liidu ja Pärsia Lahe Koostöönõukogu vahel jõuavad peagi lõpule. See aitab koostööd tihendada.»



Paet andis Katari kolleegile kohtumisel ülevaate Eesti majanduskeskkonnast ja investeerimisvõimalustest. Eesti hindab ka Katari kogemusi arengukoostöö valdkonnas. Nii toimub novembri lõpus Kataris rahvusvahelise arengukoostöö rahastamise konverents, millel osaleb ka Eesti.



Välisminister Urmas Paet esitas Katari rahvusvahelise koostöö ministrile kutse külastada Eestit, mille viimane ka vastu võttis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles