Laar: soomusüksus saab ilmselt nii tankid kui ka lahingumasinad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Kristjan Teedema

Loodav soomusmanööverüksus hakkab ilmselt kasutama nii tanke kui ka jalaväe lahingumasinaid, ütles kaitseminister Mart Laar.

Kaitseminister Mart Laar ütles BNSile antud usutluses, et soomusmanöövervõime väljaarendamiseks on esimesed summad järgmise aasta eelarves sees.

Ta märkis, et soomusmanööverüksuse väljaarendamiseks tuleb enne soomusmasinate ostmist hakata pihta väiksematest asjadest nagu väljaõpe ning hoiu- ja remonditingimuste loomine.

Küsimusele, kas soomusmanööverüksusele hangitakse tanke või jalaväe lahingumasinaid, vastas kaitseminister, et see küsimus saab lõpliku vastuse uues arengukavas. Samas sõnas Laar, et tema isikliku arvamuse kohaselt «tundub asi liikuvat selle poole, et mõlemat».

«See annab meile kõige efektiivsema lahenduse,» kinnitas kaitseminister.

Laari sõnul on tõenäoline, et soomusmanööverüksus arendatakse välja järk-järgult.

Soomustatud üksuste loomise nägi ette Eesti sõjalise kaitse arengukava aastateks 2009-2018. Majanduslangusest tingitud kärbete tõttu on mitmed arengukavas ette nähtud investeeringud ning võimete väljaarendamised edasi lükkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles