Keskerakond andis taas öölahingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi eile õhtul riigikogus.
Jürgen Ligi eile õhtul riigikogus. Foto: Priit Simson

Takistamaks uue töölepinguseaduse (TLS) vastuvõtmist, alustas Keskerakond eile õhtul riigikogus kümneminutiliste vaheaegade võtmist, mis võis saadikutele tähendada unetut ööd.


Et keskerakondlased on teinud valitsuse jaoks üliolulisele eelnõule sadakond muudatusettepanekut, on neil teoreetiliselt võimalik venitamistaktikat jätkata kuni täna lõunani, mil neljapäevane istung ametlikult lõpeb. Marika Tuus ei osanud eile õhtul kella üheksa ajal öelda, kas venitamisega minnakse lõpuni. «See sõltub ka koalitsioonist,» sõnas ta.



Ilmselt 1. juulil jõustuva eel­nõu teise lugemise juhatas sisse tormiline kõnede voor. Kui keskpartei ja Rahvaliit tegid raskelt sündinud eelnõu maha, siis koalitsioon rõhus sellele, et uut töösuhete regulatsiooni on Eesti majandusele vaja kui õhku.



«Huvitav, et töötaja tagatisi vähendava seadusega on päri olnud ametiühingud ja ka aasta algul ämbreid kolistanud partei, kes end sotsiaal­demokraatideks nimetab,» ründas Tuus.



«Panen samamoodi tagasi. Keskerakondlik verejanuline valitsus Siim Kallase ja Edgar Savisaare koostöös võttis ära töötuskindlustuse õiguse kõigilt, kes lahkuvad töölt poolte kokkuleppel. Nüüd see tuleb tagasi,» teatas Eiki Nestor Tuusile vastuseks.



Tema sõnul on tegu kompromissiga, mille mõned lahendused on võrreldes tänasega halvemad, mõned paremad. TLSi järel oli päevakorras veel seitse eelnõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles