Riisiroog sealihaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riisiroog sealihaga
Riisiroog sealihaga Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

30 min

490 kcal

4 dl sushi-riisi (Rimi riiside seas müügil)

4 dl kana- või aedviljapuljongit

2 sl sojakastet

2 sl kuiva šerrit või vermutit või valget veini + 1 tl suhkrut

soola

Sealiha ja porgandi tarvis:

5 sl sojakastet

2 sl kuiva šerrit, vermutit või valget veini + 2 tl suhkrut

200–250 g pehmemaks vasardatud seafileed

3 pulgakesteks lõigatud porgandit

Pese riis sõelal külma veega ning lase 10 minutit taheneda. Vala puljong, soja, šerri ja suhkur potti, lisa maitse järgi soola ning kalla juurde riis. Kata kaanega ja kuumuta potitäis keema. Vähenda kuumust, nii et vedelik jääb vaid nõrgalt podisema. Keeda nõnda 11–15 minutit. Tõsta pott tulelt ja lase roal, kaas endiselt peal, 10 minutit taheneda. Vahepeal kuumuta pannil keema liha jaoks mõeldud soja, vein ja suhkur. Lisa õhukesed liharibad ning mõne hetke pärast porgandid. Maitsesta vähese pipraga. Sega läbi ning prae, kuni vedelik on kenasti lihasse imendunud. Serveerimisel sega riisiga läbi või paku mõlemat taldrikul eraldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles