Kilk: maavahetustehingut pakkus mulle Reiljan isiklikult

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk.
Rein Kilk. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ärimees Rein Kilgi sõnul pakkus talle maadevahetus tehingut keskkonnaminister Villu Reiljan isiklikult, kes tegi seda muu jutu sees ühes kohvikus.

«Selle [ettepaneku - toim] tegi mulle Eesti vabariigi keskkonnaminister Villu Reiljan. Mida ma pean ütlema, et ei, härra minister, ma ei soovi sel teemal rääkida,» selgitas ärimees Rein Kilk toimunut Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

Kilgi sõnul  tehti see ettepanek muu jutu sees ühes avalikus kohvikus. Ta pakkus, et see võiks kõneks tulla, kuna ta on maadevahetuse teemat käsitlenud. Kilgi sõnul kinnitati talle, et maadevahetus on kõikide seadustega kooskõlas.

Kilgi väitel kahtlustas ta ise ka, et tegemist võib olla ebaausa tehinguga ja seetõttu esitaski ta enda sõnul küsimuse: «Kas on vaja kellegi «füüri» lasta?». Kilk sõnas, et kogu asi piirduski nüüdseks Postimehe vahendusel avalikkuse ette jõudnud kõnestenogrammiga.

Pärast seda kohtumist oli Kilgil veel üks põgus kohtumine tookordse maa-ameti juhataja Kalev Kanguriga, kes olevat öelnud, et maadevahetus ei tasu ära kummalegi poolele ja ta ei saa õieti ise ka aru, miks seda tehakse.

«Ja sellega kogu see lugu lõppes, seda võin kinnitada ka nii vande kui ka valedetektori all,» ütles Kilk otse-eetris.

Kilk toonitas, et talle pole kunagi ei isiklikult ega tema firma kaudu kuulunud vahetatavat maad.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles