ERR: Aaviksoo sõnul peab õpetajate arv kahanema

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil õpetajate meeleavaldus riigikogu ees.
Pildil õpetajate meeleavaldus riigikogu ees. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kui õpilaste arv kahaneb, pole mõistlik ülal pidada ka liiga suurt hulka õpetajaid, ütles haridusminister Jaak Aaviksoo õpetajate palgatõusunõudeid kommenteerides.

«Niisuguse koolivõrguga me edasi minna ei saa, see käib maksumaksjale üle jõu,» nentis Aaviksoo «Aktuaalsele kaamerale» antud telefoniintervjuus, vahendab ERR Uudised.

«Usun, et paljudel juhtudel on õpetajatel võimalik saada suuremat koormust, mis on paljudel juhtudel takistuseks korraliku palga saamisele ja tõsi on ka see, et õpetajate arv peab koos õpilaste arvuga kahanema, sest kui õpilasi enam üldse pole, pole õpetajaid ülal pidada mõistlik,» rääkis minister.

Aaviksoo sõnul toetab ta laias laastus õpetajate soovi saada kõrgemat palka ja loodab, et ühiselt pingutades selleni ka jõutakse, sest 20 protsendine keskmise palga tõus on õpetajate puhul õigustatud, aga vaevalt saab seda teha lihtsalt raha juurdepumpamisega.

«Ei riigikaitsekulutuste kahandamine, laenu võtmine või maksude tõstmine ei ole sammud, mida peaks toetama, aga näen suuri võimalusi haridusvaldkonna rahastamise ümbervaatamises, sest meie kulutused on suhteliselt kõrged ja me pole paraku osanud säästlikult haridussummadega ringi käia,» rääkis Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles