Riigi suutmatus vihastas saarlased välja

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt.
Hunt. Foto: SCANPIX

Ametlikku vastust küsimusele, kas talunike lambakarju rünnanud ja enam kui sada lammast murdnud kiskjad olid hundid või hälbinud koerad, pole siiani, kuigi DNA proovideks materjali saatmisest on möödas juba tubli pool aastat. Ootamisest tüdinud saarlased nõudsid vastust keskkonna- ja põllumajandusministeeriumilt.

Saaremaa taluliidul sai teadmatusest mõõt täis ja lähetas pöördumise keskkonnaministeeriumile, kaaskirja põllumajandusministeeriumile, kirjutab Meie Maa. Põllumajandusministeerium vastas, asjaosaline ministeerium mitte, seda vaatamata täiendavale telefonikõnele. «Siis öeldi, et vastamiseks on ette nähtud 30 päeva. Nüüdseks on palju enam aega möödas, kuid vastust ikkagi ei ole. Ma olen väga vihane sellise hoolimatuse ja ükskõiksuse pärast,» ütles Saaremaa talupidajate liidu pressiesindaja Aivar Kallas.

Üheksast punktist koosnevas pöördumises oli DNA testi tulemuste venimise pärast küsimusi muidki. «See on täitsa huvitav asi, miks sellest küll rääkida ei taheta,» lisas oma arvamuse talupidajate liidu juhatuse esimees Jaan Kiider. Möödunud nädala reedeks polnud kohalik taluliit saanud keskkonnaministeeriumilt vastust ei meilitsi ega kirjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles